Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Προς βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο: Ερωτήσεις που ζητούν απάντηση.


Κύριε Βουλευτά,

Διάβασα πριν από λίγο,  στον ηλεκτρονικό τύπο,  άλλη μια ομιλία σας, αυτή τη φορά για το νομοσχέδιο σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές.   Πράγματι  κ. βουλευτά τα είπατε άψογα.  Μια λίαν καλή έκθεση ιδεών.  Όπως και  με πολύ ωραίες ομιλίες  μέχρι τώρα, στηρίξατε και στηρίζετε όλα τα νομοσχέδια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Παπαδήμου.   Το αν κάνετε  καλά ή κακά, το ξέρετε σεις  ο ίδιος προσωπικά, και η σοσιαλιστική συνείδηση σας,  αλλά και ο λαός, που όταν θα έλθει η ώρα θα σας κρίνει.


Αυτό που με προβληματίζει, όμως, ιδιαίτερα και μου δημιουργεί άπειρα ερωτήματα, είναι το ότι, μέχρι τώρα δεν έχετε ασχοληθεί, όπως θα οφείλετε, με τα προβλήματα των νησιών μας. Δεν έχει υποβληθεί από σας,  καμία επερώτηση, ή επίκαιρη ερώτηση, προς την κυβέρνηση, που να αναφέρεται σε προβλήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Τους λόγους τους γνωρίζετε εσείς.  Η κυβέρνηση, και καλά κάνει, ίσως να μένει με την εντύπωση ότι στα νησιά μας τα πάντα  βαίνουν καλώς.  Όχι ότι θα την ενδιέφερε  ιδιαίτερα να μάθει τα προβλήματά μας.  Εκτός και αν έχετε υποβάλει και τα τοπικά ΜΜΕ το αποσιωπούν. 

Μήπως δεν σας πληροφόρησαν, σαν νέο πολιτικό στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ότι και οι κυβερνητικοί βουλευτές, μπορούν, έχουν το δικαίωμα, να υποβάλλουν επίκαιρες ερωτήσεις, επερωτήσεις,  προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα της περιοχής τους, με επίσημο τρόπο στην κυβέρνηση, και να πάρουν έτσι και μια επίσημη απάντηση;   Και μείς θα αισθανόμεθα κάποια ικανοποίηση,  ότι έχουμε αντιπρόσωπο που μας νοιάζεται, που κάνει ότι μπορεί, τέλος πάντων. 

Κύριε βουλευτά,

Είδαμε την  ανεργία στα Ιόνια νησιά (μεταξύ των οποίων και τα νησιά μας) να καλπάζει και να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση Πανελλαδικά,  καμιά κίνηση.

Είδαμε να απολύονται εργαζόμενοι  από το Δήμο Κεφαλονιάς,  λόγω των κυβερνητικών μέτρων, ούτε κουβέντα.

Είδαμε να κλείνουν τα τμήματα των ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων δύο στο νησί μας, παντελής αδράνεια.

Είδαμε την ΚΥΑ που ζώνει την τουριστική Κεφαλονιά με ιχθυοκαλλιέργειες, με κίνδυνο την ρύπανση των παραλιών μας, και συνέπειες για τον τουρισμό, αδιαφορία.

Είδαμε την γέφυρα, το ιστορικό αυτό μνημείο,  να περιμένει ετοιμόρροπη μεγάλο διάστημα, στη συνέχεια να  κρημνίζεται και μετά να αρχίζουν οι εργασίες υποστύλωσης της (πάλι καλά),  άχνα.

Είδαμε να μη συμπεριλαμβάνεται, από το Υπουργείο Πολιτισμού,  η Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου, στη λίστα των 100 θρησκευτικών μνημείων, για τη προώθηση του  θρησκευτικού τουρισμού, δεν κουνήθηκε φύλλο.

Είδαμε να μην ξεκινά το λιμάνι του Πισαετού  στην Ιθάκη, σημαντικό έργο πνοής για τους κατοίκους του νησιού, ούτε ψίθυρος.

Είδαμε να αναστέλλεται η λειτουργία των τελωνείων Σάμης και Ιθάκης,  σιγά τι έγινε.

Είδαμε το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης της Σκάλας.  Σιωπή.

Είδαμε το κλείσιμο της εφορίας Ληξουρίου, σε λίγο θα δούμε το κλείσιμο του ΙΚΑ Ληξουρίου, και την κατάργηση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ας κάνουν ότι θέλουν.

Είδαμε 16 ακίνητα του  δήμου Κεφαλονιάς, και του δήμου Ιθάκης, ο υφυπουργός κ. Νηκιτιάδης  να επιδιώκει να παραχωρηθούν στη περιφέρεια και όχι στους Δήμους που ανήκουν και  που αποτελούν κοινωνική περιουσία, σφυρίζουμε αδιάφορα. κ. α.

Με έκπληξή μας, όμως, είδαμε βουλευτές άλλων νομών και κομμάτων, βουλευτές που καμία σχέση δεν έχουν με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, αμφιβάλω αν έχουν έλθει και για διακοπές,   να υποβάλλουν επίκαιρες ερωτήσεις για λογαριασμό του νησιού μας, (για εθνικό δρυμό του Αίνου, για τη μη κάλυψη σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό του ΤΕΙ, για το κλείσιμο ΤΕΙ, για την εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ στα Ιόνια νησιά,  για τον πολεοδομικό σχεδιασμό της  Λάσσης, για τη μαρίνα Αργοστολίου, για την ακαταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζει το Λιμενικό Ταμείο, το Τελωνείο και υπηρεσίες του ΕΟΤ, κ.α.).  

Αλήθεια πως αισθάνεσθαι κ. βουλευτά γι’ αυτό;  Δεν σας πειράζει;

ΒΛΕΠΟΥΜΕ καθημερινά την πολύ μεγάλη ακρίβεια, που χρόνια τώρα μαστίζει την  Κεφαλονιά, σε όλα γενικώς τα είδη. Ακόμη τα πρώτης ανάγκης, έχουν  τεράστιες διαφορές από την υπόλοιπη Ελλάδα. 

ΒΛΕΠΟΥΜΕ τα καύσιμα στα νησιά μας, να είναι απλησίαστα (αμόλυβδη, πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης). Κάθε φορά χτυπάμε πρωτιά στην ακρίβεια άντε καμιά φορά και δεύτερη.

Αλήθεια κ. βουλευτά,  σκέφτεστε να κάνετε κάτι για την τρελή αυτή ακρίβεια,  που και λόγω της ανεργίας, των φόρων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, των λουκέτων, και τα τόσα άλλα χαράτσια, του …σοσιαλισμού, μας έχει κάνει να παραμιλάμε και μας έχει φέρει σε απόγνωση;  Αναλογιστήκατε  ποτέ γιατί υπάρχουν αυτές οι μεγάλες διαφορές, με την υπόλοιπη Ελλάδα.  Και μη μου δώσετε την εύκολη και γνωστή απάντηση, λόγω των ακριβών μεταφορικών.   Σαν καλός σοσιαλιστής πρέπει  να προσπαθήσετε, να παλέψετε, για  να δώσετε κάποια λύση για το συμφέρον του λαού, που σας πίστεψε και σας τίμησε με τη ψήφο του. Κάποτε κάτι ψιθυριζόταν για το μεταφορικό ισοδύναμο.  Τι έγινε; Πάγωσε; 

Γνωρίζετε ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των νησιών μας, προσπαθεί να επιβιώσει με την αγροτική σύνταξη, της τάξης των 370 ευρώ;

Τελειώνοντας, κ. βουλευτά θα σας πω απλά: Καλές οι εκθέσεις ιδεών, που διαβάζετε κάθε φορά από το βήμα της βουλής,  θα πρέπει να παίρνετε και άριστα, αλλά προέχει να αναδεικνύετε τα προβλήματα και τις ανάγκες, της κοινωνίας και του τόπου, που σας έστειλε να τον αντιπροσωπεύσετε και να αγωνίζεστε για  να δώσετε λύση. 

Έτσι, θα είχατε κερδίσει αν όχι την ψήφο μας, την συμπάθεια μας.

Στην κρίση σας η δημοσίευση


Ν. Ξ. Σταθάτος 
Σοσιαλιστής
Δημότης Κεφαλονιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου