Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Τιμάμε τη μέρα της γυναίκας διεκδικώντας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τις γυναίκες εκπαιδευτικούς, όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τα προσυμφωνημένα μέτρα που εφαρμόζει η δικομματική κυβέρνηση από κοινού με την τρόικα και την πλουτοκρατία πλήττουν πριν απ’ όλα τις γυναίκες και τη νεολαία. Η ανεργία, η ανασφάλεια, η αύξηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας μαζί
με την ιδιωτικοποίηση στην υγεία και την πρόνοια, τις ανατροπές στο ασφαλιστικό, θα οδηγήσουν ακόμη και στη μείωση του προσδόκιμου ζωής, κάτι που πάλι πρώτιστα θα πλήξει το γυναικείο φύλο.

Η καπιταλιστική ανασυγκρότηση της εκπαίδευσης αφορά τη γυναίκα τόσο σα γονιό όσο και σαν εργαζόμενη στο σχολείο. Το βάρος του ταξικά διαφοροποιημένου και ακριβοπληρωμένου σχολείου, της ενίσχυσης της παραπαιδείας, της εμπλοκής των επιχειρηματιών στη λειτουργία και στο πρόγραμμα των σχολείων, των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων και τάξεων, το πληρώνουν οι γονείς, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.

Υπάρχει λύση. Στον κοινό αγώνα ανδρών και γυναικών για την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων. Τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα μπορούν να κατακτηθούν μόνον σε μια Ελλάδα όπου την εξουσία θα έχει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της και θα λειτουργεί την οικονομία μέσω του κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό – λαϊκό έλεγχο, όπου τα μονοπώλια, τα μέσα παραγωγής θα είναι λαϊκή περιουσία.

Τιμάμε τη μέρα της γυναίκας διεκδικώντας:
-        Μόνιμη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς.
-        Προστασία ανέργων.
-        Σύνταξη στα 55 χρόνια στις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.
-        Άδειες μητρότητας για όλες τις γυναίκες, μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, δυο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό. Επιπλέον ένα χρόνο γονική άδεια με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-        Αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σ’ αυτό.
-        Καμία πληρωμή και εισφορά για υγεία, φάρμακα, εξετάσεις, θεραπεία.
-        Δημόσια Δωρεάν Κέντρα Υγείας, με προσανατολισμό στην πρόληψη με προστασία της γυναίκας και του παιδιού.
-        Δημόσιοι Δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, παιδικές κατασκηνώσεις.
-        Αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν σύστημα Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
-        Δίχρονη υποχρεωτική δημόσια – δωρεάν προσχολική αγωγή.
Αργοστόλι 7/03/2012
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Τουλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου