Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ






Έτσι ακριβώς είναι αγαπητό POROSNEWS, και φίλε Γιώργο.  Έχουμε σιγήσει. 

Θέλεις η απογοήτευση, θέλεις ο θύμος, και η αγανάκτηση, θέλεις η αηδία πολλές φορές  για όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και στον τόπο μας, μας απέτρεπαν στο να  ασχοληθούμε, και να γράψουμε.  Δεν ξέρουμε αν αξίζει τον κόπο.  Αν και ότι γράφουμε, στην πραγματικότητα δεν λαμβάνεται υπ’ όψη από αυτούς που πρέπει, είτε από αδιαφορία, είτε γιατί δεν υπάρχει η διάθεση να ασχοληθούν, είτε γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα λόγω της οικονομικής κρίσης. 



Αλλά ας αποδώσουμε, την αποχή του ΤΗΛΕΒΟΑ, στο πανέμορφο Καλοκαιράκι, και στις πανέμορφες παραλίες του νησιού μας, που δεν μας επέτρεπαν να είμαστε κλεισμένοι και αγκυλωμένοι σε μια οθόνη υπολογιστή και ας αρχίσουμε και πάλι δειλά – δειλά να ανεβάζουμε καμιά ειδησούλα, μετά από τρεις μήνες περίπου αποχή από τα δρώμενα στο νησί μας, αλλά και της  επικράτειας. .   

Έχουμε Χειμώνα μπροστά μας  και μάλιστα πολύ θερμό, αν και το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως λένε θα εκτιναχθεί στα ύψη.  Φαντάζεστε πόσο θα φτάσει στο νησί μας;  Αν κρίνουμε από την βενζίνα, άστο καλύτερα.  Το σύνολο των επισκεπτών μας φουλάριζαν απέναντι και δεν έβαζαν ούτε μια φορά καύσιμα κατά διάρκεια της παραμονής τους.  

Αλήθεια πώς πήγε η τουριστική σαιζόν στην Κεφαλονιά;  Κάποιοι μιλούν για αύξηση σε σχέση με πέρυσι.  Και μάλιστα αναφέρονται σε αύξηση της τάξης του 80%.   ………..Μακάρι να είναι έτσι, γιατί κάποιες παραλίες και Δεκαπενταύγουστο ακόμη  ήταν άδειες.
 ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Κάποιοι όμως κλαίνε γιατί, όπως λένε,  δεν έβγαλαν ούτε κατ΄ ελάχιστο τα έξοδα τους. 


Το άλσος στον Κούταβο, καθαρίστηκε, βάφτηκαν τα δέντρα άσπρα.  Καλή εικόνα, μπορούμε να πούμε, της εισόδου της πρωτεύουσας, που φέτος  είναι αρκετά καθαρή. Αλλά και τα χωριά ήταν καθαρότερα από πέρυσι. .   Οι τάφοι στα Μαζαρακάτα αναβαθμίζονται. Εκτελούνται ακόμη εργασίες.  Έφυγε, επιτέλους, αυτή η πόρτα που έκλεινε με μια συρμάτινη κρεμάστρα.  Είτε μας αρέσει, είτε όχι μπράβο, στη Δημοτική αρχή. 


Το λυπηρό όμως είναι ότι το  μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας, βρίσκεται σ’ ένα τούνελ, στο οποίο επιτήδειοι Έλληνες  εργολάβοι και τεχνίτες με ξένους μηχανικούς,  έχουν σφραγίσει  τις εξόδους, πολύ καλά, με οπλισμένο σκυρόδεμα,  για να μη μπορέσει να βγει ποτέ από αυτό.  Νέα μέτρα και πάλι στην πλάτη του λαού.  Και μάλιστα μέτρα που αυτή τη φορά εκτός από τους μισθωτούς και συνταξιούχους, θα ρίξουν και τη χαριστική βολή στην αγορά.  Τι να πούμε εμείς, αυτοί ξέρουν …καλύτερα από μας τι κάνουν.  Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός τους έδωσε πρόσφατα την εντολή για να διαχειριστούν τη τύχη του.

Την Τρίτη φθάνει και η αρχιμηχανικός του τούνελ κ. Μέρκελ για να δει από κοντά την αντοχή του σκυροδέματος.  Δεν πείστηκε φαίνεται από τον αρχιεργολάβο της, κ. Σαμαρά που την διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες εκτελούνται κατά το γράμμα των εντολών της,  και ότι τα υλικά που μπαίνουν είναι τα καλύτερα που κυκλοφορούν στις αγορές και δεν θα υπάρξει κανένα μα κανένα πρόβλημα, στην αντοχή του.

Είδατε τι γλείψιμο τις έριχνε μπροστά στις κάμερες;

Η κ. Μέρκελ λοιπόν στην Αθήνα. 

Ας την  υποδεχθούμε όπως της αρμόζει. 
Και ας μη περιμένουμε μόνο τη πλατεία Συντάγματος.  
Και το Αργοστόλι έχει ωραία και μεγάλη πλατεία όπως και οι άλλες πόλεις τις Ελλάδας.

Καλό χειμώνα, αν και απ’ ότι φαίνεται από τις προβλέψεις θ’ αργήσει…..

Τηλεβόας Κεφαλονιάς. 

ΥΓ.  Να ζητήσουμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας που δεν αναρτίσαμε τα δημοσιεύματά τους που είχαν στείλει στο e-mail μας.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου