Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ψηφίσματα της ΕΛΜΕ-ΚΙ



Ψήφισμα1
Κατάργηση των μνημονίων
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων. Να μπει τέλος στις οδυνηρές θυσίες για το λαό. Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε υπερψήφιση στη Βουλή κάθε πρότασης που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.
Ψήφισμα2
Αξιολόγηση
  • Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις ΔΣ, Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.
  • Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.ά.).
  • Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.
Ψήφισμα3
Πόλεμος
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις των λαών. Η λύση στα προβλήματα κάθε χώρας είναι υπόθεση του λαού της. Οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν πολέμους για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, με πρόσχημα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αποτροπή ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Ψήφισμα4
Αλληλεγγύη σε συνάδελφο
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του συνάδελφου – πρώην δημοτικού συμβούλου Σταύρου Τζιορτζιώτη και τον τραυματισμό του από δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα (Ν.Δ.), επειδή αντέδρασε στην επιβολή προστίμων για αφίσες και πανό. Οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών (όπως είναι ελευθερία διακίνησης ιδεών) και την ένταση του αυταρχισμού. Η ΓΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συνάδελφο.
Αργοστόλι 9/10/2012
Το Προεδρείο της ΓΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου