Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο λαός της Κεφαλονιάς να διεκδικήσει μόνιμη ριζική φιλολαϊκή λύση στον τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων


Η Δημοτική Αρχή(ΝΔ-ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ) σε αγαστή συνεργασία και πλήρη σύμπλευση μαζί με την μείζονα αντιπολίτευση ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ(ΠΑΣΟΚ) και την παράταξη «Ανεξάρτητη Κεφαλονιά» (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ) ψήφισαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) Κεφαλονιάς την μετατροπή  της Διαδημοτικής Επιχείρησης Καθαριότητας σε ανώνυμη εταιρεία (Α.Ε.) , υλοποιώντας πλήρως στον τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων την
ιδιωτικοποίηση σύμφωνα με το πλαίσιο της ΕΕ και προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που επιζητούν σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης κερδοφόρες επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα. Σύμφωνα με το καταστατικό της Α.Ε. μπορούν ελεύθερα να μεταβιβάζονται  οι μετοχές της με έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της σε τρίτα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι οικονομικοί πόροι θα προέρχονται αποκλειστικά από την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων (αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, περιβάλλον κ.λ.π.) και οι εργαζόμενοι της Διαδημοτικής καθίστανται πλέον εργαζόμενοι μιας πλήρους ιδιωτικοποιημένης εταιρείας Α.Ε.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας πορείας που σε αυτήν συνέβαλαν και όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) που προετοίμασαν βήμα-βήμα το έδαφος και με όχημα το θεσμικό πλαίσιο, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, την ανταποδοτικότητα κ.α. επιχειρηματοποίησαν την διαχείριση των απορριμμάτων και από λαϊκή ανάγκη την μετέτρεψαν σε κερδοφόρα «μπίζνα». Τώρα στα πλαίσια των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης πρέπει να αποδοθεί σε ιδιώτες επιχειρηματίες για να κερδοφορίσουν σε βάρος του λαού. Βαφτίζουν μάλιστα τους ίδιους τους εργαζόμενους «μετόχους» και «μικρούς επιχειρηματίες» ώσπου βέβαια, να βρεθεί ο «κατάλληλος»… επενδυτής που θα πάρει την δουλειά.

Τα παρακάτω έχουν ως συνέπεια :

*Περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος και χτυπήματος του λαϊκού εισοδήματος μέσω της πλήρους   εμπορευματοποίησης της λαϊκής ανάγκης για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.

*Επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων από άποψη υγιεινής, ασφάλειας και εργασιακών σχέσεων (ελαστικοποίηση, αποχαρακτηρισμός βαρέων και ανθυγιεινών, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία κ.λ.π.).

Καλούμε τον λαό της Κεφαλονιάς να διεκδικήσει φιλολαϊκή λύση στον παραπάνω τομέα που θα έρχεται σε σύγκρουση με το πλαίσιο της ΕΕ και το καπιταλιστικό κέρδος. Να καταδικάσει την πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν καθώς και την δημοτική αρχή και τις παρατάξεις που συμπλέουν μαζί της.

Να διεκδικήσει μόνιμη ριζική φιλολαϊκή λύση στον τομέα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από κεντρικό σχεδιασμό. Ενιαίο κρατικό φορέα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων που θα προστατεύει την υγεία του λαού και το περιβάλλον. Με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τους ιδιώτες, με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά                                        

  Αργοστόλι 11 Οκτώβρη 2012

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου