Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Από το facebook του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ: Οι πρόγονοί μας μιλούν, οι πρόγονοί μας λένε τι να κάνουμε, μας λένε πως να πολεμήσουμε, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. Αρκεί, να τους ακούσουμε.

ΑΠΛΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΙΩΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΤΟ ΑΡΚΟΥΝ 2 ΛΕΠΤΑ.

ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ...

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων,
δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα. ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ...ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ανοιχτές και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι να πάρει πίσω τον κόσμο του, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την Θεά Αθηνά, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. Γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει, είναι η επίτευξη του στόχου και όχι η στείρα αντιπαράθεση.

Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς Αθηνάς, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την νόηση του Διός, την σοφία, την στρατηγική της σκέψης και του πολέμου. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα. Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, τότε εκφράζει την οργή του. και δεν δείχνει οίκτο, γιατί ο κόσμος του είναι το βιος του, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, είναι η πατρίδα του που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τίμησε τον Ξένιο Δία. Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο Αντίνοος. Η λέξη μιλά από μόνη της. Είναι η αντι-νόηση, είναι αυτό που μας κάνουν τώρα, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε να μην σκεφτόμαστε καθαρά και να μας ελέγχουν. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.

Ο επόμενος είναι ο Ευρύ-μαχος. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, με κάθε μέσον, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής. Ο Αμφί-νομος! Αυτός που διαστρεβλώνει τον Νόμο και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι άλλοτε "έτσι" και άλλοτε "αλλιώς"!

Ο Αγέ-λαος! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε κατευθυνόμενη αγέλη! Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.

Οι πρόγονοί μας μιλούν, οι πρόγονοί μας λένε τι να κάνουμε, μας λένε πως να πολεμήσουμε, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. Αρκεί, να τους ακούσουμε! Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός που πρέπει να πεθάνει πρώτος. Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον λαιμό, το όργανο της ομιλίας δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!

Η Αθάνατη Αρχαία ΕΛΛΑΣ τα ήξερε όλα, τα είπε όλα, αλλά ακολούθησε το Δελφικό Ρητό:

"ΑΠΟΛΛΩΝ ο Άναξ, ου το Μαντείον έστι εν Δελφοίς, ουδέν λέγει, ουδέν κρύπτει, αλλά σημαίνει".

Διαβάστε το, διαδώστε το, μεταφράστε το, όπου υπάρχει Έλληνας και Ελληνική Ψυχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου