Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους να δώσουν παρών σε μια από τις πιο κρίσιμες απεργιακές μάχες των τελευταίων χρόνων. Τα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΣΕΒ – ΔΝΤ αποτελούν σφαγή και πισογύρισμα άνευ προηγουμένου. Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας. Επιχειρούν να
απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία, να σκλαβώσουν και να περάσουν αλυσίδες στους εργαζόμενους, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα για όλους τους τομείς. Ορίζουν την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά τη μέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών. Ο κατήφορος δεν έχει πάτο.

Αυτή η γενική στρατηγική εξειδικεύεται ανά κλάδο. Στην εκπαίδευση με βασικό μοχλό την αξιολόγηση. Η επέλαση δε μπορεί να σταματήσει με κανένα συντεχνιακό ή αμυντικό αγώνα.

Κανένα σχολείο να μη δουλέψει. Να νεκρώσουν τα πάντα! Να βουλιάξει το Αργοστόλι από τη λαϊκή διαμαρτυρία!

Να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά! Η δύναμη είναι στα δικά μας χέρια. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑ – ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία των κεφαλαιοκρατών και τα κέρδη των δανειστών.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, σε Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Βρίσκονται απέναντι. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος.

Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση. Κλιμάκωση ενάντια στην πολιτική του ευρωμονόδρομου και τις δυνάμεις, συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες, που προσκυνούν το εκμεταλλευτικό σύστημα, την ΕΕ και το ευρώ. Ο λαός πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία.

Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να καταργήσουμε νόμους κι αφεντικά.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 Οκτώβρη, 7.30 μ.μ., αμφ. 2ου – 3ου Γυμνασίου για εκτίμηση κινητοποίησης και ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

Αργοστόλι 16 Οκτωβρίου 2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
 Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου