Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στην σύγχρονη εποχή της ελεύθερης αγοράς και ανταγωνιστικότητας είναι δυνατόν να μονοπωλούνται οι ακτοπλοϊκές γραμμές; Γιατί το μάρμαρο της αδιαφορίας και της ανυπαρξίας του Υπουργείου  Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου να το πληρώσει ο Κεφαλλονίτικος και Ιθακήσιος Λαός. Γιατί αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς; Γιατί φτάσαμε ως εδώ. Ποιός η ποιοι φταίνε;                                                     

Το άκρως σοβαρό ζήτημα της ακτοπλοϊκής αποκοπής των νησιών
Κεφαλονιάς και Ιθάκης από την Κεφαλονιά και την Πάτρα, έχει μέσα σ' όλα επιπτώσεις και στην τροφοδοσία αλλά και στην ιατρική περίθαλψη των κατοίκων. Πρώτοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ Έθεσαν το θέμα, μέσω Ερώτησής του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Εκλογική Περιφέρεια Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «όπως έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές, το μοναδικό πλοίο που εκτελεί αυτές τις γραμμές αποσύρεται στα τέλη Οκτωβρίου, χωρίς να επανέλθει καθόλου στις συγκεκριμένες γραμμές».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

ΘΕΜΑ:

Κύριε Υπουργέ,

Τα νησιά της Κεφαλονιάς - Ιθάκης  βρίσκονται μπροστά στην πλήρη ακτοπλοϊκή αποκοπή τους από την Κεφαλονιά και την Πάτρα. Τα δύο κατεξοχήν βασικά λιμάνια σύνδεσης και για τους κατοίκους αλλά και για την τροφοδοσία.

Όπως έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές, το μοναδικό πλοίο που εκτελεί αυτές τις γραμμές αποσύρεται για τον ετήσιο μηνιαίο ελλιμενισμό του, να μην επανέλθει καθόλου στις συγκεκριμένες γραμμές.

Το ζήτημα, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι εξαιρετικά επείγον, με δεδομένο ότι το πλοίο αποσύρεται τέλος Οκτωβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τότε, σε χρόνο σχεδόν μηδενικό, πρέπει να έχει δοθεί λύση. Επισημαίνω μάλιστα ότι αυτή η λύση δεν πρέπει να είναι «μπάλωμα», αλλά λύση μόνιμη η οποία να καλύπτει όλη τη χειμερινή περίοδο και φυσικά λύση η οποία να μπει και στο σχεδιασμό της επόμενης θερινής περιόδου.

Κατόπιν όλων αυτών, σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

1.Ποιες συγκεκριμένες, επαναλαμβάνω, συγκεκριμένες πληροφορίες ή συγκεκριμένη ενημέρωση έχετε για την τύχη του πλοίου «Επτάνησος»; Αποσύρεται μόνο για το μηνιαίο ελλιμενισμό ή αποσύρεται οριστικά για τη φετινή χειμερινή περίοδο και ενδεχομένως για την επόμενη θερινή;

2.Εάν επαληθευθούν ότι αποσύρεται οριστικά ποιοι είναι οι επίσημοι λόγοι που έχουν αναφερθεί στο Υπουργείο Αιγαίου και Νήσων;

3.Μπορείτε να μας αναφέρετε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους το άλλο πλοίο της ίδιας εταιρίας που έκανε τη γραμμή Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλονιάς δεν δρομολογήθηκε φέτος το καλοκαίρι και σύμφωνα με τις επαφές του Υπουργείου σας με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, υπάρχει περίπτωση αυτό το πλοίο να αντικαταστήσει το «Επτάνησος»; Και αν όχι, γιατί;

4.Ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύετε ΑΜΕΣΑ να πάρετε, προκειμένου η Κεφαλονιά - Ιθάκη  να μη μείνει ούτε μία μέρα χωρίς πλοία με Κεφαλονιά και Πάτρα;

Παρακαλώ θερμά οι Ερωτήσεις να απαντηθούν μία προς μία με την αρίθμηση που έχω και όχι με ένα από τα γνωστά κείμενα των Διευθύνσεων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που έχουν τα Υπουργεία και τα οποία «κολυμπάνε» σε όρους, σε νόμους, σε διατάξεις και σε «φιλολογικές» διατυπώσεις με αποτέλεσμα να μην είναι σχεδόν καθόλου ευκρινείς οι θέσεις των Υπουργών στα Ερωτήματα που τους τίθενται.

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος ΚουίκΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ πρώτοι και απ΄ όλους έθεσαν και έθιξαν την αδιαφορία και ανυπαρξία των όλων των υπευθύνων.  Γιατί και Ποιός η ποιοι φταίνε για το κατάντημα της ακτοπλοϊκής γραμμής και απουσίας; ΕΙΣΤΕ υπόλογοι στους πολίτες.                                                       
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.                                           
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ


Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου με όλη την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια αποτελεί ΗΘΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΗ ικανοποίηση όλων εκείνων που έπεσαν με ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ, για να κάνουν πράξη το όραμα τους. Να δουν μία Ελλάδα ελεύθερη. Τιμάμε τη μέρα αυτή, γιατί αποτέλεσε την αφετηρία, το ηρωικό ξεκίνημα του αδούλωτου λαού μας για ν' ανοίξει το δρόμο για την εθνική του αποκατάσταση.                                           

Η Ελληνική λευτεριά ξεπήδησε περήφανη μέσα από ερείπια και θρήνους, καπνούς και αίματα, από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά. Στο όνομα του δικαίου, ορθώθηκε η Ελλάδα πάλι κι απόκτησε την ανεξαρτησία της για να συνεχίσει τον ιστορικό της δρόμο και να διδάξει στους λαούς της γης, τις μεγάλες αρετές που τιμούν τους ανθρώπους.                                                                                                                     

Η 28η Οκτωβρίου είναι η μέρα της πανανθρώπινης σωτηρίας. Είναι μέρα Εθνεγερσίας της Πατρίδας μας. Μέρα φωτός, δόξας και εθνικής αθανασίας. Είναι μέρα που διδάσκει το καθήκον προς την Πατρίδα και την αγάπη για την ελευθερία. Η Ηρωική επέτειος του ΄40, πρέπει να είναι αφορμή για να βγάλουμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα που να μας οδηγούν , να μας εμπνέουν στην εθνική μας ζωή ή ακόμα να μας αποτρέπουν από πράξεις που υποσκάπτουν την ύπαρξή μας σαν έθνος και κράτος.                                                                                                                            Οι πρόμαχοι της Ελευθερίας μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο γραμμένο με το αίμα τους. Που λέει ότι η ελευθερία είναι πράξη ζωής, διαρκής αγώνας. Δεν είναι προσκέφαλο για ξεκούραση. Είναι μετερίζι για αγώνες.                                                                       Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε άξιοι συνεχιστές του ένδοξου παρελθόντος μας. Το θάρρος και η ανδρεία των προγόνων μας ας γίνουν οι οδηγοί που να κατευθύνουν τις πράξεις μας και ας φροντίζουμε πάντα, όχι μόνο να μην προδώσουμε και να μη μολύνουμε το υπέροχο παρελθόν μας, αλλά να στολίσουμε με νέες δάφνες τη δόξα της Πατρίδας μας και να προσθέσουμε νέες σελίδες στην ιστορία της.                  

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ.                                            

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου