Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΗΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          
ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Αργοστόλι 19-01-2011                                                          


 
 
Σε κοινή σύσκεψη του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μανώλη Βαλέττα και τον Λιμενάρχη Αργοστολίου Γιώργο Καλιτσουνάκη αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης και εν συνεχεία η κατασκευή δύο μεγάλων αναπτυξιακών έργων στα δύο μεγαλύτερα λιμάνια του νησιού μας που αποτελούν ταυτόχρονα και τις δύο κύριες πύλες εισόδου και εξόδου, την Σάμη και τον Πόρο.


Πρόκειται για την κατασκευή δύο μεγάλων επιβατικών σταθμών (μία για κάθε λιμάνι) που θα αποτελούνται από κτίριο που θα περιλαμβάνει:
 
* Αίθουσα αναμονής επιβατών, χώρο φιλοξενίας των επιβατών του ΚΤΕΛ, κυλικείο, τουαλέτες καθώς και τα counter των εισιτηρίων των ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια.
 
Το μεγάλο αυτό έργο έχει ως στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας, τον εξωραϊσμό και την αλλαγή εικόνας προς το καλύτερο για τα λιμάνια της Σάμης και του Πόρου. Η εκπόνηση  της μελέτης θα γίνει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλλονιάς, το έργο δε,  θα αυτοχρηματοδοτηθεί από πόρους του Λιμενικού Ταμείου.
 
Είναι ένα έργο που αποτελούσε στόχο και όραμα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Αλέξανδρου Παρίση από την εποχή που ήταν κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος των νησιών μας και πλέον προωθεί με ικανοποίηση την υλοποίησή του ως Δήμαρχος Κεφαλλονιάς.
 
Επίσης, στην ίδια σύσκεψη, αποφασίστηκε η εκπόνηση δύο ακόμη μελετών με αντικείμενο τον εξωραϊσμό της παραλίας Αργοστολίου.
 
√ Η πρώτη μελέτη θα αφορά στην περιοχή από την Γέφυρα De Bosset μέχρι την παλαιά Δημοτική Αγορά, ενώ
 
√ η δεύτερη θα αφορά στην περιοχή του Μαιστράτου.
 
Ήδη σήμερα το θέμα των δύο μεγάλων έργων στα λιμάνια Σάμης & Πόρου θα τεθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, όπου θα ληφθεί και η σχετική απόφαση.
 
 
  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου