Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΙΣΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΟ NASSAU

Ελένη Βουτσινά
       

  Την περασμένη Δευτέρα 10/1/2011, πραγματοποιήθηκε σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, στην αίθουσα του ανώτατου δικαστηρίου Nassau Country στη  Mineola, η ορκωμοσία της πατριώτισσας μας Ελένης Βουτσινά ως περιφερειακού δικαστή των περιοχών  Χεμπστεντ και Λονγκ  Μπιτς  της κομητείας του Nassau.  Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων μέλη από όλους τους Κεφαλονίτικους συλλόγους της Νέας Υόρκης καθώς και πλήθος ομογενών.
 Στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου η κ. Βουτσινά πήρε 104.000 ψήφους και επικράτησε με διαφορά 2000 ψήφων περίπου.  Η θητεία της είναι εξαετής.
«Οφείλω την εκλογή μου αυτή στον κόσμο που με ψήφισε. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει εδώ, σ’ αυτή τη θέση, από μόνος του, χρειάζεται πάντα να έχει τη στήριξη της κοινότητάς του. Είναι ένας ιστός ανθρώπων, η
οικογένεια, οι φίλοι, η κοινότητα, που συνεργάζονται στενά για να εκλέξουν τους υποψήφιους», δήλωσε η κ. Βουτσινά στη Greek News, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.
Η κ Βουτσινά αφού ορκίστηκε ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην εκλογή της.  Επίσης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς της και το σύζυγό της Αντώνιο Γρουζή.

Ο πατέρας της κ Γεράσιμος Βουτσινάς,  μέλος του ΔΣ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης,  δήλωσε στη Greek News:   «Είμαι πολύ υπερήφανος για την ωραία δουλειά που κάναμε εμείς οι Ελληνες όλοι μαζί και προωθήσαμε αυτό το κορίτσι και ορκίζεται σήμερα δικαστής. Κουραστήκαμε όλοι, βοηθήσαμε όλοι και έγινε αυτό που έγινε. Και πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό»
Ο κ Γεράσιμος Στεφανίτσης π. Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης  είπε τα εξής: «Είναι ιστορική μέρα για το Λονγκ Αιλαντ, για την πατρίδα μας και για την Κεφαλλονιά η σημερινή. Ενα κορίτσι δικό μας, ένα κορίτσι άξιο, σήμερα μας έκανε όλους υπερήφανους και βρισκόμαστε εδώ για να την τιμήσουμε. Συγχαρητήρια στην δικαστή Ελένη, στην οικογένειά της που πραγματικά έκανε τον Ελληνισμό εδώ σήμερα υπερήφανους»
Οι Κεφαλλονίτες της Νέας Υόρκης έδωσαν δυναμικό «παρών» μπροστά στην κάλπη τον περασμένο Νοέμβριο, υποστηρίζοντας ένα δικό τους παιδί. Η Ελένη Βουτσινά κατάγεται από τα Φάρσα της Κεφαλλονιάς.
Πηγή: www.greeknewsonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου