Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή Γιάννη Κωνσταντάτου στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.


Κύριε Πρόεδρε,
Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγώνας για το Μέλλον» και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης  έχω την υποχρέωση να σας μεταφέρω τη θλίψη, την αγωνία και την αγανάκτηση των συμπολιτών μου για τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνησή σας σε συνέχεια της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης  πολιτικής της.
Ίδρυσα την παράταξη αυτή στα 35 μου χρόνια  μαζί με μια πλειάδα νέων ανθρώπων και βγήκαμε μπροστά  στην τοπική μας κοινωνία, όλοι μαζί, με θάρρος, τόλμη και αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε με όραμα, ιδέες, πρόγραμμα  και πίστη για ένα καλύτερο
μέλλον της πόλης και της χώρας. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές δεχθήκαμε και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ θεωρώντας ότι εμφορείται και αυτό από παρόμοια οράματα, ιδέες και στόχους για τον τόπο. Τώρα, είναι αδύνατο να σιωπήσουμε και να μην σας καταθέσουμε δημόσια τις αντιρρήσεις και διαφωνίες μας σε συγκριμένα αντικοινωνικά μέτρα.
Σήμερα διαπιστώνουμε ότι πολλές χιλιάδες νέοι είναι άνεργοι, ενώ πολλοί άλλοι  αναζητούν την τύχη και το μέλλον τους στο  εξωτερικό, ως μια νέα γενιά μεταναστών, αφού το μέλλον εδώ είναι πλέον θαμπό!
Τι είδους πολιτική είναι αυτή κύριε Πρόεδρε που οδηγεί τούτο το ανεκτίμητο κεφάλαιο των νέων ανθρώπων του τόπου σε μαζική φυγή στο εξωτερικό, ενώ άλλοι είμαστε αναγκασμένοι να παραμείνουμε, να αγωνιούμε καθημερινά για το αύριο και να διερωτόμαστε ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας; Μια Ελλάδα εθνικά υπερήφανη, όπως εκείνη των πατεράδων, των παππούδων και προγόνων μας, ή μια Ελλάδα λυγισμένη και ταπεινωμένη; Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε, δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε να συμβεί.
Καθημερινά γίνομαι δέκτης της αγωνίας, των διαμαρτυριών και της αγανάκτησης των συνδημοτών μου που έχουν πλέον περιέλθει  σε κατάσταση απόγνωσης, λόγω αυτής της πολιτικής.  Δεν υποστηρίζουμε ότι δεν θέλουμε να σωθεί η πατρίδα μας. Ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε θυσίες και να στηρίξουμε τις αποφάσεις που οδηγούν στην εξυγίανση του κράτους. Δεχτήκαμε να πληρώσουμε αδιαμαρτύρητα για το καλό της πατρίδας την κάθε είδους υψηλή φορολογία που επιβάλλατε.

Δεχτήκαμε να πληρώσουμε και το τέλος αλληλεγγύης για να ενισχύσουμε τους μη έχοντες. Τα δεχτήκαμε όλα αυτά με μεγάλο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος για τις οικογένειες μας. Όμως, με το νέο χαράτσι που επιβάλλατε για τα ακίνητα ,το ποτήρι ξεχείλισε. Για το σπίτι που μας έδωσαν οι πατεράδες μας, αφού - όπως εκατομμύρια έντιμοι Έλληνες – δούλεψαν σκληρά για πολλά χρόνια, με πόνο και ιδρώτα,  να το κτίσουν για την οικογένεια και τα παιδιά τους.

Γιατί, γι αυτό το σπίτι που αποκτήσαμε με χρήματα που κατ’ επανάληψη έχουν φορολογηθεί να πρέπει να καταβάλλουμε και χαράτσι - ενοίκιο στο κράτος και τους ξένους τοκογλύφους δανειστές; Με ποιό δικαίωμα απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών να πληρώσουν άνεργοι, ανάπηροι και ευπαθείς ομάδες, ενώ δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες φοροφυγάδες, έχοντες και κατέχοντες, παραμένουν στο απυρόβλητο; Όταν καταθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ «φωλιάζουν» αφορολόγητες και ασφαλείς στο εξωτερικό, ενώ κανένας κλέφτης δεν πήγε ακόμα φυλακή;
Γιατί να χαρατσώνεται ο νομοταγής και τίμιος πολίτης και να μην κατάσχονται  για παράδειγμα τα σπίτια εκείνων που έκλεβαν ασύστολα όλα αυτά τα χρόνια, που ήταν επίορκοι δημόσιοι αξιωματούχοι και πολιτικοί και σήμερα παραμένουν στο απυρόβλητο  προκαλώντας την λαϊκή οργή και το περί δικαίου αίσθημα;
Ως νέος πολιτικός, επικεφαλής μιας δυναμικής παράταξης, που τιμήθηκε με την ψήφο χιλιάδων συμπολιτών μου, σας μεταφέρω την οργή της κοινωνίας για τα μέτρα αυτά  που δεν απορρέουν από  τους νόμους της δικαιοσύνης, της ισονομίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού προς όφελος των πολιτών. Δεν είναι μέτρα  σοσιαλιστικά, αλλά μέτρα  που εκφράζουν μια βαρβαρότητα την οποία κανένας δεν μπορεί να δεχθεί!
Κύριε Πρόεδρε,
Ο λαός  μας πριν δύο χρόνια σας είχε δώσει καθαρή εντολή να κάνετε τις μεγάλες αλλαγές που είχε ανάγκη ο τόπος. Να μετατρέψετε τη μεγάλη κρίση σε ευκαιρία για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος ευημερίας, με προτεραιότητα στις επενδύσεις, στον κοινωνικό τομέα, στη δημόσια υγεία, στην παιδεία και στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς, της ρεμούλας, της μίζας, της αδιαφάνειας και της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.  Για την επιβολή της αξιοκρατίας και απομάκρυνση της στρατιάς των ανίκανων που στρογγυλοκάθονται στις αποδοτικές γι αυτούς "καρέκλες" της, κάθε μορφής, εξουσίας.  Για μια δίκαιη φορολόγηση και επιβολή αυστηρών ποινών απέναντι στους φοροφυγάδες, τους εισφοροδιαφεύγοντες  και το μεγάλο κεφάλαιο που λυμαίνεται για χρόνια τον τόπο και τις θυσίες του λαού. Για μια πραγματική δημοκρατία, ισοπολιτεία και ισονομία.
Όμως, τα γεγονότα δείχνουν ότι η ευκαιρία χάνεται και οι συμπολίτες μου αναγκάζονται πριν από κάθε μνημονιακή δόση να πίνουν, όπως ο Σωκράτης, το δικό τους  κώνειο, γιατί, όπως και εκείνος, αγαπάνε την πατρίδα τους και δεν εναντιώνονται στους νόμους. Όμως, πόσες φορές θα μπορέσουν ακόμα να το πιούν; Πόσες φορές θα πληρώσουν άδικα το μάρμαρο, γιατί κάποιοι έκλεψαν τον ιδρώτα τους; Πόσες φορές μπορούν να «πεθάνουν»  χάνοντας την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους;
Ακόμα και η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»  στην οποία πιστέψαμε και υπερασπισθήκαμε, έχει αφεθεί να μαραζώσει, αφού δεν συνοδεύεται από τους αντίστοιχους με τις αρμοδιότητες πόρους που είχατε υποσχεθεί. Έτσι, η τοπική αυτοδιοίκηση χάνει τον προνοιακό χαρακτήρα της και οι υπηρεσίες της φτωχαίνουν καθημερινά απέναντι σε έναν λαό που τις έχει μεγάλη ανάγκη. Αναρωτιέμαι, όχι ως αιρετός, αλλά ως απλός πολίτης: Πόσο θα αντέξουμε ακόμα;
Ολοκληρώνοντας,  επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι πολλοί συμπολίτες μου στον δήμο μας μεταξύ των οποίων και εγώ, είναι αδύνατον να πληρώσουμε το νέο άδικο και αντισυνταγματικό χαράτσι για τα ακίνητα, όχι μόνο γιατί δεν έχουμε πια χρήματα, αλλά και γιατί τα σπίτια μας δεν ανήκουν στους ξένους τοκογλύφους δανειστές για να τους καταβάλουμε το  χαράτσι  αυτό.  Κανείς από εμάς δεν θέλει να είναι ενάντιος στους νόμους της πατρίδας. Αλλά και οι νόμοι πρέπει να εκφράζουν το Σύνταγμα και να υπηρετούν το δίκαιο τιμώντας τους νομοταγείς και συνεπείς πολίτες.
Σας καλούμε με όλη την αγωνία που έχουμε για το μέλλον του τόπου να ανακαλέσετε αυτό το κατάφορα άδικο και αντισυνταγματικό μέτρο και να υποχρεώσετε να πληρώσουν όλους αυτούς που τόσα χρόνια νέμονταν το δημόσιο, ώστε να απαλλαγούν οι άνεργοι και οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σας καλούμε επίσης να πείτε στους ξένους τοκογλύφους, ότι η Ελλάδα δεν είναι ακίνητα, τετραγωνικά γης, φόροι και χαράτσια, αλλά ιδέα διαχρονική με σάρκα και οστά που τη συνθέτει ο περήφανος Ελληνικός λαός. Ένας λαός με μοναδικά χαρίσματα και μεγάλα ελαττώματα, που τα πληρώνει μεν ακριβά για μια ακόμα φορά, αλλά μπορεί να τους διδάξει ξανά  όταν απειλούν την εθνική μας κυριαρχία , τι σημαίνει η φράση  « Οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Με εκτίμηση,

Γιάννης Κ Κωνσταντάτος
Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου