Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τι κρύβεται πίσω από το Focus;


          Oι βάναυσες, αήθεις και απόλυτα προσβλητικές επιθέσεις του περιοδικού Focus κατά της πατρίδας μας δεν θα ενοχλούσαν τόσο, αν δεν συνοδεύονταν από τα γνωστά δυο κατάπτυστα και προσβλητικά εξώφυλλα που μας προβληματίζουν και μας οδηγούν στην ερώτηση: Τι έπαθαν οι Γερμανοί και μας επιτίθενται;

          Αναμφίβολα κείμενα και εξώφυλλα προορίζονται για να προκαλέσουν την οργή των Ελλήνων ενάντια στους Γερμανούς και όχι για να εκφράσουν την οργή των Γερμανών για τους Έλληνες.

          Μήπως έχουν σχέση – χρονικά άλλωστε ταυτίζονται με την πορεία της δίκης- με τις Γερμανικές αποζημιώσεις που κακώς δεν έχει καταβάλλει η Γερμανία στην Ελλάδα και που, απ’ ότι διαπρεπείς νομικοί πιστεύουν, η απόφαση -που θα βγει τον Νοέμβριο- θα είναι υπέρ της Ελλάδας; Αυτό βέβαια θα σηματοδοτήσει εξελίξεις. Πέρα από το όποιο εθνικό θέμα «βγει στην επιφάνεια», όλοι όσοι είχαν κάνει αγωγές και για υλικές απώλειες τον καιρό της Γερμανικής Κατοχής –και είναι πολλοί σε όλη την Ελλάδα και στην Κεφαλλονιά- θα επανέλθουν! (http://www.odusseia.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=2238:ti------------&catid=88:2011-02-16-06-49-04&Itemid=71 ΚΑΙ http://www.odusseia.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=2179:2011-09-13-07-40-19&catid=49:2011-01-25-09-40-32&Itemid=41).

            Εκείνο που βαρύνει είναι ποιος είναι ο εκδότης του περιώνυμου περιοδικού! Για δείτε τι γράφει η wikipedia:
Ο Hubert Burda γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1940 στη Χαϊδελβέργη. Είναι Ιστορικός Τέχνης και ιδιοκτήτης της Hubert Burda Media, που εκδίδει 250 περιοδικά εντός και εκτός Γερμανίας, μεταξύ των οποίων είναι και το Focus. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών γερμανικών περιοδικών (VDZ) και συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκδοτών European Publishers Council (EPC) καθώς και μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ( World Economic Forum - WEF)

          Έχει ιδρύσει το Κέντρο Hubert Burda Centre for Innovative Communications at the Ben-Gurion University στο Ισραήλ για Καινοτόμες Επικοινωνίες. Είναι επίσης πρόεδρος στο πανεπιστήμιο στο Μόναχο (Munich Ludwig-Maximilians-University).

           Η Ακαδημία για την Τρίτη Χιλιετία (Academy for the Third Millennium) η οποία δημιουργήθηκε από τον Δρ Burda, στηρίζει την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με φουτουριστικές τάσεις. Η Ακαδημία ξεκίνησε τη σειρά διαλέξεων «Εικονική Στροφή», αφιερωμένες στην εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι εικόνες, η φωτογραφία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η τεχνολογία των υπολογιστών επιδρούν στον πολιτισμό, την κοινωνία και την επιστήμη.

            Τον Οκτώβριο του 1999 έλαβε το Χρυσό Διαθρησκειακό Μετάλλιο από το Διεθνές Συμβούλιο των Χριστιανών και των Εβραίων για τις υπηρεσίες του στη γερμανικό-εβραϊκή συμφιλίωση (International Council of Christians and Jews).

             Το 2005, μαζί με γερμανικούς εκδοτικούς οίκους, ξεκίνησε τη χορηγία του έργου “Για την Ανοχή” (Paten für Toleranz), για την υποστήριξη του Εβραϊκού Κέντρου Jakobsplatz στο Μόναχο.
Οι σκέψεις και οι συσχετισμοί δικοί σας.

Πηγή: wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Hubert_Burda     ΚΑΙ    http://en.wikipedia.org/wiki/Hubert_Burda_Media

 Εφημερίδα των Κεφαλλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου