Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Συνωμοσία!

         Τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου κλήθηκαν για ακρόαση τα υπό κατάργηση μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και την τρόικα στήθηκε μεθοδικά, με όχημα τη διόγκωση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους.

         Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος επελέγη από το ΠΑΣΟΚ
και τη Ν.Δ., ήταν ταυτοχρόνως και για μεγάλο διάστημα ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ. Σε ποιο αφεντικό υπάκουε; Όταν μάλιστα τέθηκε θέμα ασυμβιβάστου, ο εν λόγω κύριος ζήτησε από το ΔΝΤ να δώσει εντολή στην κυβέρνηση να αλλάξει ο νόμος.

          Με τέτοιο βιογραφικό ήταν αναμενόμενο ο εν λόγω κύριος να συμπράξει στη μεθόδευση για την εκτίναξη των στατιστικών καταγραφών των δημοσιονομικών μεγεθών. Να εντάξει τις ΔΕΚΟ στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, παρά τα αντιθέτως ισχύοντα στις άλλες χώρες της Ε.Ε. Κι έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την αιχμαλωσία της χώρας και την περιπέτεια της επιλεκτικής χρεωκοπίας.

          Χωρίς το σοκ του ΔΝΤ δεν ήταν δυνατόν να περάσουν στην κοινή γνώμη ο εκβιασμός και η τρομοκρατία που ζούμε επί ενάμιση χρόνο. Τώρα επισείεται η χρεωκοπία, παρ' ότι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο είναι μικρές οι διεθνείς δανειακές ανάγκες της χώρας. Τώρα, όμως, κυβέρνηση και τρόικα γκαζώνουν, ώστε, με την απειλή της εσωτερικής στάσης πληρωμών, να καταπιεί η κοινή γνώμη τις χιλιάδες απολύσεις, τον εξευτελισμό μισθών και συντάξεων και το ξήλωμα δικαιωμάτων.

          Είναι πιθανό, μάλιστα, να ζήσουμε περαιτέρω αύξηση της τρομοκρατικής πίεσης, ακόμη και με καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων και μισθών ή και την πληρωμή με ομόλογα του Δημοσίου αντί ρευστού. Αν συμβούν όλα αυτά, δεν θα είναι αποτέλεσμα τυχαίων εξελίξεων, αλλά εκ προμελέτης κίνηση με στόχο την επιβολή του χρεωκοπημένου Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ας γνωρίζουν, όμως, οι τρομοκράτες ότι τέτοιες μεθοδεύσεις μπορούν να σπάσουν το φράγμα του φόβου και να δημιουργήσουν νέα δυναμική αντίστασης στους πολίτες.

          Η εφημερίδα μας δεν ρέπει σε θεωρίες συνωμοσίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως υπάρχουν στέρεες ενδείξεις για τη συνωμοσία που εξυφαίνεται εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Με τη μυστική συνεννόηση Στρος Καν - Παπανδρέου, με το μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων, με την άρνηση να αντληθούν χρήματα από τις αγορές όταν προσφέρονταν μέχρι τον Ιανουάριο του 2010, με τη μη αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών δανειοδότησης, όταν άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος, το επιχειρούν.

        Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν λειτουργούσε αυτοβούλως. Ήταν πιόνι!
Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου