Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ "ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ Η ΟΧΙ;"


 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ   Η  ΟΧΙ;
 
Τις πραγματικές του προθέσεις δείχνει ο κ. Παρίσης  με την τελευταία ανακοίνωσή του  για την κάλυψη των Δημοτικών συμβουλίων από την τηλεόραση. Επικαλείται το νόμο, λες κι εμείς θέλουμε παρανομίες, για να αποφύγει την ουσία του θέματος, που είναι η γνώση  και η  ενημέρωση  των Κεφαλλήνων  για τα δρώμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αντίθετα με τον κ. Δήμαρχο, εμείς  αναγνωρίζουμε τον ρόλο και την συμβολή ΟΛΩΝ των ΜΜΕ στην ενημέρωση του κόσμου. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι η τηλεόραση, που μπαίνει σε όλα τα σπίτια, έχει  αμεσότητα και μεγάλη εμβέλεια, αποτελεί δε αίτημα και δικαίωμα των πολιτών της Κεφαλονιάς  να υπάρχει εικόνα των συνεδριάσεων του Δ.Σ.
Από την αρχή του έτους είχε τεθεί επιτακτικά, τόσο από την παράταξή μας όσο και από την  «Λαϊκή συσπείρωση», το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης.
-  Αναφέρθηκε,  από τον Ιανουάριο, στον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ., ο οποίος  συμφωνούσε
-  Αναλύθηκε σε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο και κατατέθηκαν προτάσεις
-  Περιέχεται στον Προϋπολογισμό του Δήμου, που έχει εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση
-  Αναγνωρίστηκε ως  δίκαιο από τον κ. Δήμαρχο και δόθηκε σαφής υπόσχεση, ενώπιον του Δ.Σ., ότι θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη-βιντεοσκόπηση
-  Εφαρμόστηκε από την πρώην Νομαρχία Κεφαλληνίας, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα
-  Προβλέπεται στον εγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.:
  Άρθρο 5 παραγρ.3: «Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου» καθώς επίσης στο  άρθρο  8 παραγρ. 2: «Τα  πρακτικά  καταρτίζονται με τη βοήθεια μαγνητοφωνικής συσκευής ή ‘βίντεο’… »
Εμείς δεν ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο να παρανομήσει. Γνωρίζουμε άλλωστε την παροιμιώδη προσήλωσή του στους νόμους του κράτους. Γνωρίζουμε επίσης τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων οργάνων για το θέμα.
Πιστεύουμε ότι είναι ζήτημα προθέσεων. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι έγκριτοι νομικοί - συνεργάτες του κ. Δημάρχου υπόσχονταν τόσο καιρό λόγια του αέρα. Εκτός αν τα κέντρα αποφάσεων είναι πολλά και επικρατούν, ως συνήθως, τα αφανή !
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να  επιλύσει το ζήτημα και είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε σε αυτό.
 
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου