Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα.


Με 155 "ναι" υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία που περιλαμβάνει το νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα, το οποίο θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ

Υπέρ ψήφισαν οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία είναι ανεξάρτητη μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία. Κατά ψήφισαν 142 βουλευτές.


Παρά τους λεονταρισμούς και τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες, τελικά κανείς δεν ψήφισε κατά.

Η τροπολογία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή, συγκέντρωσε 154 θετικές ψήφους έναντι 143 αρνητικών.

Υπενθυμίζεται, πως την ονομαστική ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων ζήτησε το ΚΚΕ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ την ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο ΛΑΟΣ.

Σε παρέμβασή του πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος διέψευσε τις φήμες που ήθελαν ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα στο δημόσιο να εξαιρούνται από το χαράτσι.

Όπως διευκρίνισε, σε περίπτωση που στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, αναφέρεται ως εκμεταλλευτής το Δημόσιο, θα διασταυρώνονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποδοθεί ο έκτακτος φόρος στον ιδιοκτήτη. Επίσης, εξαιρούνται από το τέλος και οι κοινόχρηστοι χώροι των ξενοδοχείων.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου