Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Αργοστολίου


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συμπαραστέκεται στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου για εξεύρεση αιθουσών διδασκαλίας. Κανένας επί πλέον χωρισμός αιθουσών - άμεση εγκατάσταση δύο λυομένων βαρέως τύπου.

Άμεση ανάθεση των εργασιών επισκευών και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντισεισμική θωράκιση και τη γενικότερη ασφάλεια των μαθητών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι οι εξελίξεις στο 1ο Λύκειο, η συνέχιση της λειτουργίας του 2ου Λυκείου στα κοντέινερς για πολλοστή χρονιά, η ασφυξία στα Γυμνάσια της πόλης του Αργοστολίου, η λειτουργία του εσπερινού Γυμνασίου με απαράδεκτους όρους και του ΕΕΕΕΚ στα Φαρακλάτα έξω από τον ιστό της πόλης, κάνουν επιτακτική την ανάγκη μόνιμης λύσης. Τέτοια λύση μπορεί να δρομολογήσει - μέσα από δημόσιες επενδύσεις και όχι με ΣΔΙΤ - η οικοδόμηση του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ και η κατασκευή νέου κτιρίου στο χώρο του πρώην 2ου Λυκείου που θα αποδοθούν άμεσα για σχολική χρήση.

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει.

Οι εξελίξεις και οι επείγουσες ανάγκες στο κτιριακό σε επίπεδο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, όπου εκκρεμούν πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα, επιβεβαιώνουν ότι η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την παιδεία και με επικαιροποιημένες τις εισηγήσεις των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας είναι επιβεβλημένη. Η λύση και για το κτιριακό είναι στα χέρια του λαϊκού κινήματος που πρέπει να καταδικάσει τις πολιτικές των μονοπωλίων που υπονομεύουν το δικαίωμα στη ζωή και τη γνώση για τους μαθητές. Να καταδικαστεί η πολιτική που επιδιώκει μέσα από την απαξίωση των υποδομών τη συγκέντρωση των σχολείων σε μεγάλα συγκροτήματα για να εκχωρηθούν αποδοτικά στους ιδιώτες σε βάρος της τσέπης των γονιών.

5 και 19 Οκτώβρη δίνουμε αποφασιστική απάντηση στο δρόμο.


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου