Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Παράλληλες πολιτικές αντιλήψεις κας Λουκέρη και κου Μοσχόπουλου.


Φαίνεται ότι τα δύο πολιτικά κόμματα …εξουσίας, το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και η …αντιμνημονιακή  ΝΔ, δεν διαγράφουν μόνο τους εκλεγμένους βουλευτές τους από τις κοινοβουλευτικές ομάδες τους, επειδή δεν ψήφισαν το τελευταίο μνημόνιο και τα νέα μέτρα.  Μάλλον ζητούν και από τους νέους υποψηφίους, για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά τους, να δηλώσουν πίστη στο νέο μνημόνιο, όπως επίσης και τυφλή υποταγή στους αρχηγούς τους.   

Προ ημερών διαβάσαμε σε site της Κεφαλονιάς άρθρο – παρέμβαση της …υποψήφιας (;) βουλευτού της ΝΔ του νομού μας, κας Σοφίας Λουκέρη, με το οποίο υποστηρίζει ότι το δεύτερο μνημόνιο «έπρεπε να ψηφιστεί».

Ένα δημοσίευμα, στο οποίο δεν κάνει τίποτε άλλο, από του να προσπαθεί να σιγουρέψει τη θέση της, ως υποψήφια βουλευτού της ΝΔ, στο νομό μας, δηλώνοντας «υπεύθυνα και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως» ότι, είναι φανατική υποστηρικτής του νέου μνημονίου και των σκληρών αντιλαϊκών  μέτρων, που συνεπάγονται από αυτό. 

Δεν παραλείπει, άλλωστε  να αναφέρεται στον …αντιμνημονιακό Αντώνη Σαμαρά, με κολακευτικές  φράσεις του τύπου «πρόταξε το εθνικό και συλλογικό συμφέρον έναντι του προσωπικού», «γλείφοντας» έτσι τον μεγάλο ηγέτη του 19% (και βάλε ακόμα), φοβούμενη να  μην την απολύσει πριν καν την προσλάβει. Φαντάζομαι ότι, αυτό το δημοσίευμα της κας Λουκέρη, θα έφθασε και στην Λ. Συγγρού, για να αποτελέσει πειστήριο στον πρόεδρο της ΝΔ, για την αφοσίωσή της, επειδή παλαιότερα με δημοσιεύματα της κατεφέρετο κατά του μνημονίου και των υποστηρικτών του, όπως επίσης και του βουλευτή μας κ. Σπύρου Μοσχόπουλου, που ως γνωστό είναι  ένθερμος υποστηρικτής του. (δείτε ενδεικτικά  κάνοντας κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Παράλληλες πολιτικές αντιλήψεις, της φιλόδοξου υποψηφίας κας Λουκέρη και του εξ ίσου φιλόδοξου αλλά και  επιλήσμονος του λόγου ύπαρξης του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κου Μοσχόπουλου, όπως και των πολιτικών παρατάξεών  τους. Ο Γάλλος στοχαστής Jean de La Bruyere έλεγε «Ο σκλάβος δεν έχει παρά μόνον έναν αφέντη. Ο φιλόδοξος έχει για αφέντες όλους όσοι μπορούν να συντελέσουν στην άνοδό του». 

Και η μεν κα Λουκέρη που η ύπαρξη της στο νησί μας, αποβλέπει  σε έναν συγκεκριμένο σκοπό, τον οποίον είτε πραγματοποιήσει είτε όχι, θα επιστρέψει στην βάση της, ο δε κος Μοσχόπουλος που η βάση του είναι το νησί μας, θα έπρεπε να ζυγίσει πολύ καλά τα πράγματα πριν πάρει τις αποφάσεις του.   Να του πούμε ότι, θα ήταν εύκολο,  πριν τον γράψει η ιστορία, και επειδή η κοινωνία μας είναι πολύ μικρή, να απευθυνθεί στον Κεφαλονίτη και στον Ιθακήσιο που του ανέθεσαν να χειρίζεται την τύχη του και την τύχη των παιδιών του, και να του ζητήσει, να τον ρωτήσει, λόγω της μεγάλης σοβαρότητας του θέματος,  αν τον εξουσιοδοτεί να ψηφίσει ή όχι το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα.   Έτσι θα τον έγραφε η πλούσια πολιτική ιστορία της Κεφαλονιάς αλλά και της Ελλάδας και όχι η σκοτεινή ιστορία της παγκοσμιοποίησης.  Αλλά  φοβούμενος την διαγραφή του από το …πολυπληθές …Σοσιαλιστικό κίνημα του 8%, ψήφισε τα πάντα, αγνοώντας και παραμερίζοντας έτσι τη λαϊκή βούληση, το σοσιαλιστικό ιδεώδες του και το ριζοσπαστισμό του Κεφαλονίτη,   αν και προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο.

Στην πραγματικότητα οι μνημονιακοί υποψήφιοι, ευελπιστούν ότι, μέχρι να γίνουν εκλογές, δεν θα έχουν εφαρμοστεί ακόμη τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση και έτσι θα υπάρχει κάποια, έστω και μικρή ελπίδα για τον Ελληνικό λαό, πριν την πλακώσει η ταφόπλακα της απελπισίας, και ίσως υπάρξουν κάποια θετικά αποτελέσματα γι’ αυτούς.  

Θα ήθελα να ρωτήσω την κα Λουκέρη αν διάβασε η ίδια προσωπικά, τους  όρους που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση ή έτσι ελαφρά «τη καρδία», υποστηρίζει  ότι έπρεπε να ψηφιστεί;   Ο κ. Μοσχόπουλος δεν φαντάζομαι να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα  και  ακολούθησε την τακτική των άλλων συναδέλφων του, αφού ως γνωστόν,  μέχρι και  πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, δήλωσαν ότι δεν την διάβασαν.  

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, να καταλάβουμε όλοι, ότι το μόνο σίγουρο στην παρούσα κρίση που διέρχεται η χώρα μας, οι πολιτικές που ακολουθεί ο εντολοδόχος Πρωθυπουργός,  συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσε δυο χρόνια τώρα το  ΠΑΣΟΚ, και που σκοπεύει να ακολουθήσει και η ΝΔ, δεν μπορούν να δώσουν καμιά λύση, απλώς παρατείνουν το μαρτύριο της ελληνικής κοινωνίας.

Ακόμη να καταλάβουμε επί τέλους, ότι πρέπει, να τελειώνουμε με τους αδιάβαστους, με αυτούς που οι ίδιοι δηλώνουν ότι έκαναν λάθη στην πλάτη μας, με αυτούς που βαφτίζουν σοσιαλισμό, την εξαθλίωση της κοινωνίας, με αυτούς που παρέχουν τα πάντα αδιαπραγμάτευτα προκειμένου κερδίσουν την εξουσία ή για να παραμένουν σ’ αυτήν, με αυτούς που σπέρνουν τρομοκρατία και εκβιαστικά διλλήματα   και με αυτούς που προσπαθούν να μας παρασύρουν, αν και είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι θα ακολουθήσουν τον ίδιο ακριβώς δρόμο.

Θα ήθελα να τελειώσω με μια φράση του Αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν,
«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».
 
Τηλεβόας Κεφαλονιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου