Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση Αλέξανδρου Παρίση σε Βασίλη Ρουχωτά

                       
ΘΕΜΑ: Ο Β. ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
     
   Σε μία απίστευτη ψευδολογία με στόχο να βγάλει για άλλη μία φορά το γνωστό του μένος για την δημοτική αρχή και προσωπικά για τον Δήμαρχο Κεφ/νίας Αλ. Παρίση, προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Β. Ρουχωτάς με την πρόσφατη ανακοίνωσή του.
 
       Βεβαίως το μόνο που καταφέρνει με τα γραφόμενά του είναι να φέρνει τα
καρναβάλια στο νησί μας μία εβδομάδα νωρίτερα, διασκεδάζοντας τους πολίτες και την δημοτική αρχή.
 
      Και τούτο διότι:

Ποιόν μπορεί να πείσει ο κ. Ρουχωτάς με το να λέει ότι ο Παρίσης ήταν ο καλύτερος για Δήμαρχος μέχρι τις εκλογές και έγινε ο χειρότερος στο διάστημα των 50 ημερών από την ορκωμοσία του;

Ποιόν μπορεί να πείσει ο κ. Ρουχωτάς με το να λέει ότι ο Δήμαρχος έχει 6 συμβούλους όταν αυτό ορίζεται από τον Νόμο του Καλλικράτη, ο οποίος μάλιστα του δικαιολογεί 8 συμβούλους καθώς ένας Δήμαρχος πλέον αντικαθιστά 8 πρώην Δημάρχους και δεκάδες Αντιδημάρχους που υπήρχαν μέχρι πρότινος;

Ποιόν μπορεί να πείσει ο κ. Β. Ρουχωτάς με το να λέει ότι η Διαδημοτική Επιχείρηση δεν είχε προϋπολογισμό το 2011, όταν η λειτουργία και η συνέχιση της επιχείρησης αυτής εγκρίθηκε από το επίσημο κράτος δηλαδή τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τον Δεκέμβριο του 2011;

Ποιόν μπορεί να πείσει και τι εννοεί όταν αναφέρεται στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου μας; Μήπως δεν λειτουργεί υποδειγματικά; Μήπως δεν λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια; Μήπως δεν ελέγχεται συνεχώς κάθε της πράξη από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Απλά ο κ. Ρουχωτάς έθεσε υποψηφιότητα στο Δ.Σ για Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ μαζί με τον Θ. Μιχαλάτο. Ο κ. Ρουχωτάς έλαβε 2 ψήφους και ο κ. Μιχαλάτος 26. Θα ψάχνει λοιπόν την ρεβάνς τα επόμενα 3 χρόνια από τον Θ. Μιχαλάτο;

Ποιόν μπορεί να πείσει ο κ. Β. Ρουχωτάς αναφερόμενος στο δάνειο προκειμένου να κλείσει το χρεωστικό άνοιγμα του πρώην Δήμου Λειβαθούς; Γνωρίζουν οι πάντες ότι το «άνοιγμα» αυτό κατ’αρχήν δεν το δημιούργησε ούτε ο Θ. Μιχαλάτος και πολύ περισσότερο δεν το δημιούργησε ούτε ο Αλ. Παρίσης που το παρέλαβε ως «προίκα». Ταυτόχρονα γνωρίζουν όλοι ότι το κλείσιμο της υπόθεσης με δάνειο είναι «εντολή» του κράτους προς το Δήμο, αφού σε διαφορετική περίπτωση το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα σταματήσει να στέλνει στο Δήμο μας τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) με αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι του Δήμου Κεφαλλονιάς μέχρι να αποσβεστεί το ποσό των 3.100.000 ευρώ Αυτό θέλει ο κ. Ρουχωτάς;

Αναφορικά με όσα περί της οικονομικής διαχείρισης και κατάτμησης έργων του Δήμου μας υπαινίσσεται ο κ. Ρουχωτάς, του κάνουμε την εξής πρόταση: Αντί υπαινιγμών που ουδεμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα έχουν, ας οδεύσει προς το δικαστικό μέγαρο προκειμένου να  τεκμηριώσει τα λεγόμενά του. Άλλως ας σταματήσει γιατί ο ίδιος γελοιοποιείται  με τα άσφαιρα πυρά του.

√ ΤΙ ΞΕΧΑΣΕ Ο κ.Β. ΡΟΥΧΩΤΑΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ:

Ξέχασε ότι σύντομα ο Δήμαρχος στον απολογισμό του θα αποδείξει ότι το χρέος του Δήμου Κεφαλλονιάς με Δήμαρχο τον Αλ. Παρίση δεν είχε την ετήσια άνοδο του 10% που είχε τα τελευταία χρόνια.

Ξέχασε ότι όχι μόνο δεν αυξήθηκε το χρέος του Δήμου αλλά σε 12 μήνες έχει ήδη κατέβει κατά 4.000.000 ευρώ περίπου με επίσημα στοιχεία που θα δοθούν στην δημοσιότητα, ενώ αυτό συνιστά μία μεγάλη νίκη του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και είναι αποτέλεσμα μιας σοβαρής και χρηστής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου μας.

Ξέχασε ότι με 6 συμβούλους ο Αλ. Παρίσης ολοκλήρωσε με επιτυχία το σχέδιο μετάβασης και την ενοποίηση των πρώην Δήμων του νησιού μας, όταν άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα χρησιμοποίησαν επιστημονικό προσωπικό πληρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Ξέχασε ότι ο Αλ. Παρίσης συνένωσε και συγχώνευσε περίπου 60 Ν.Π.Δ.Δ. που λειτουργούσαν στο νησί μας σε δύο, χωρίς κανένα κόστος και χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν εργολάβο γνώσεων του αντικειμένου.

Ξέχασε ότι ο Δήμος 12 μήνες τώρα παρά τα μεγάλα οικονομικά του προβλήματα κέρδισε την μάχη της καθημερινότητας σε όλους τους τομείς, αρχής γενομένης από την καθαριότητα που κράτησε σε υψηλά επίπεδα στο νησί μας με 50 άτομα προσωπικό, όταν τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα αυτό απασχολούνταν πάνω από 200 άτομα.

Ξέχασε ότι με πενιχρή χρηματοδότηση η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου κρατά ψηλά τον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού στο νησί μας χωρίς σπατάλες και την κακοδιαχείριση του παρελθόντος.

Ξέχασε ότι για πρώτη φορά στην Κεφαλονιά έχουμε αδειοδοτήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων μετά από διαρκή αγώνα της Δημοτικής Αρχής.

Ξέχασε ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς την περασμένη Τρίτη και αύριο δημοπράτησε και δημοπρατεί και έτσι ξεκινάνε άμεσα στο νησί μας δύο μεγάλα έργα υποδομής: Η αποχέτευση Πόρου και η ύδρευση Αργοστολίου με 13.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα χρήματα θα τροφοδοτήσουν την τοπική οικονομία την ώρα που τα έργα αυτά θα λύσουν χρόνια προβλήματα υποδομών.

Ξέχασε ότι ο Δήμος μας έχει έτοιμη την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της Β΄Φάσης του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου με προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ όλα χρηματοδοτούμενα, όταν η Α΄ Φάση ήταν 6.000.000 εκ των οποίων τα 3.000.000 έβαλε ο Δήμος από το «πουγκί» του ταμείου του Δημοτικού Γηροκομείου.

Ξέχασε ότι στο Δήμο μας, την ώρα που η Κεντρική Κυβέρνηση αυξάνει παντού φόρους και τέλη, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς μειώνει τα δημοτικά τέλη κατά 8%, ελαφρύνοντας έτσι ένα βάρος από τους Δημότες μας, κάτι που είναι αποτέλεσμα του νοικοκυριού στα οικονομικά μας πράγματα.

Ξέχασε ότι είμαστε σε αναμονή, ίσως ημερών, προκειμένου να ενταχθούν στο ΕΠΕΡΑΑ δύο νέα μεγάλα έργα πνοής για το νησί μας, η Αποχέτευση της Αγίας Ευφημίας και ο Βιολογικός Καθαρισμός της Λειβαθούς.

Ξέχασε ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς σε 12 μήνες, είτε έχει ήδη σχεδιάσει, είτε βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού μεγάλων επεμβάσεων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση όλων των αμιαντοσωλήνων στην ύδρευση στην Παλική, ο εξωραϊσμός του παλιού Α΄Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, ο εκσυγχρονισμός των ΧΥΤΑ, ο εξωραϊσμός της παραλίας του Λουρδά, η υλοποίηση του έργου της παραλιακής ζώνης Γέφυρα-Λαχαναγορά στο Αργοστόλι, ο Βιολογικός Καθαρισμός στο Φισκάρδο, η αναμόρφωση της κεντρικής λεωφόρου της Σκάλας, η ολοκλήρωση της μελέτης για την ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου του Αργοστολίου, η ύδρευση της Λακύθρας, της Άσσου, του Πυργίου κ.α.
Ξέχασε ότι ο Δήμος κρατάει υψηλό επίπεδο στις κοινωνικές του δομές και υπηρεσίες χάρις την άψογη λειτουργία του ΟΚΑΠ παρόλο που τόσο αυτός όσο και η ΚΕΔΗΚΕ απολαμβάνουν πενιχρής χρηματοδότησης.
Ξέχασε ότι για πρώτη φορά όλες οι εμπορικές δραστηριότητες του Δήμου (Μελισσάνη, Δρογκαράτη, Μύρτος, Πλατύς Γιαλός) δούλεψαν υποδειγματικά, ενώ όποιες από αυτές ήταν κάθε χρόνο ελλειμματικές, φέτος όχι μόνο δεν ήταν αλλά έγιναν και κερδοφόρες.
Ξέχασε ότι απέναντι στα κλειστά κυκλώματα των πρώην Δήμων του νησιού μας, σήμερα έχουμε έναν Δήμο ανοιχτό στους πολίτες και την κοινωνία, ένα ανοιχτό σε όλους γραφείο Δημάρχου και έναν Δήμαρχο που πολιτεύεται και διοικεί μέσα από μία διαρκή διαβούλευση με τους πολίτες.
Ξέχασε ότι με μπροστάρη τον Δήμο Κεφαλλονιάς δημιουργούνται συνθήκες νέας εποχής για το νησί μας με την έλευση 3 αεροπορικών εταιρειών, που με απευθείας πτήσεις θα συνδέσουν την Κεφαλλονιά με μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Ένα βήμα που θα αποτελέσει την μεγάλη κίνηση στον τομέα του εισοδήματος όλων των Κεφαλλονιτών και θα «γράψει ιστορία». Μία ιστορία που θα έπρεπε να γραφτεί για το νησί μας τουλάχιστον 10 χρόνια πριν και που κάποια «κυκλώματα» την εμπόδιζαν…

        Τέλος, να πούμε ότι θα μπορούσαμε επί ώρες να εξιστορούμε και την καθημερινή δράση και τις στρατηγικές κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, κάτι όμως που θα κάνει σύντομα ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς στον ετήσιο απολογισμό του και άρα στεκόμαστε για λόγους «οικονομίας» στα παραπάνω.
  
       Ωστόσο, κλείνοντας θα λέγαμε στον κ. Β. Ρουχωτά ότι κάθε ημέρα που περνά αυτό που επιβεβαιώνεται δεν είναι ο ίδιος αλλά ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς για την απόφασή του να τον στείλει στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
   
      Και αυτό διότι όποιος έχει «πολιτική λεβεντιά» έχει δικαίωμα να διαφωνεί με τον Αλ. Παρίση, δεν έχει όμως το δικαίωμα να αμφισβητεί ότι η Κεφαλονιά έχει έναν Δήμαρχο μαχητή που μέσα από αντίξοες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτειακές συνθήκες κρατάει τον Δήμο μας όρθιο, δημιουργεί καθημερινά και οδηγεί το νησί μας με όρους μέλλοντος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΧΩΤΑΣ: Οι πρακτικές της Δημοτικής Αρχής πολύ σύντομα θα αποδειχθούν και επιζήμιες για τους συμπολίτες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου