Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων: Με μέριμνα της Ι.Μητρόπολης Κεφαλληνίας θα έλθει βοήθεια για τους άπορους από Κύπρο

Εφημερίδα των Κεφαλλήνων 

Η Κύπρος στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού

Παγκύπριοι έρανοι για ενίσχυση άπορων οικογενειών και άπορων μαθητών της Ελλάδας


Παγκύπριος έρανος σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Κύπρου για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας μετά από πρόταση

του προέδρου της Νίκου Τορναρίτη, ομόφωνα αποφάσισε και διαβίβασε στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού το αίτημα για πραγματοποίηση παγκύπριου εράνου σήμερα Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Κύπρου για ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας.

Το αίτημα, το οποίο έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αποτελεί «μια ελάχιστη ένδειξη προσφοράς προς τη δοκιμαζόμενη Ελλάδα, η οποία ήταν πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου, σε όλες τις δύσκολες στιγμές που διήλθε ο τόπος μας».

Γι΄ αυτό, συμπληρώνει η ανακοίνωση, «η Επιτροπή καλεί όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, κολλέγια και πανεπιστήμια) δημόσια και ιδιωτικά, να συνεισφέρουν και αυτά μέσω του παγκύπριου εράνου στην ενίσχυση των άπορων μαθητών της Ελλάδας».

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας τονίζει πως «είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα ανταποκριθούν και σε αυτό το κάλεσμα στήριξης του δοκιμαζόμενου λαού και ιδιαίτερα των παιδιών της Ελλάδας, όπως απέδειξαν πρόσφατα σε αντίστοιχη πρωτοβουλία, με τη συλλογή πακέτων αγάπης, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».

Ανακοίνωση της ΠΣΕΜ

Την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Νίκου Τορναρίτη, για τη συλλογή χρημάτων για τους άπορους μαθητές της Ελλάδας χαιρετίζει με σημερινή της ανακοίνωση η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.
«Είναι πολύ σημαντικό για τη μαθητιώσα νεολαία , να μην ξεχνά την μητέρα πατρίδα Ελλάδα τώρα που περνάει ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι η μόρφωση των Κυπρίων και η παιδεία μας, είναι μια δωρεάν προσφορά της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες», αναφέρει η ανακοίνωση. Η ΠΣΕΜ καλεί παράλληλα όλους τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές που μέσω των οργανώσεων τους αποφάσισαν να στηρίξουν αυτό τον έρανο , να προσφέρουν έστω και το παραμικρό από το υστέρημα τους ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και αδερφοσύνης προς τον Ελληνικό λαό που στα δύσκολα ήταν πάντοτε δίπλα στον Κυπριακό Ελληνισμό.
«Η χώρα που έδωσε τα φώτα σε όλο τον κόσμο, η μητέρα πατρίδα μας, μας έχει ανάγκη, και οι μαθητές θα δηλώσουν παρών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την πρωινή σίτιση ενός σχολείου αναλαμβάνει το ΚΥΠΕ

Παράλληλα, το ΚΥΠΕ, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, αποφάσισε να συγκεντρώσει χρήματα και να καλύψει τις ανάγκες της πρωινής σίτισης ενός σχολείου, όπου στο σύνολό τους οι μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι.
Ύστερα από έρευνα που έκανε το ΚΥΠΕ, με τη συνδρομή του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, επέλεξε να βοηθήσει το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Το σχολείο βρίσκεται στην Ξηροκρήνη και φιλοξενεί σήμερα 45 μαθητές από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Αλβανία και τη Ρουμανία.

Έρανος και από το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών

Με αγάπη και γενναιοδωρία ανταποκρίθηκε σήμερα το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών στην πρωτοβουλία της Εταιρείας για συλλογή βοήθειας προς τους Ελλαδίτες συνανθρώπους μας οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά.

Τόσο οι εργαζόμενοι της εταιρείας στη Λευκωσία, όσο και στη Λάρνακα προσήλθαν στους χώρους συλλογής της ανθρωπιστικής βοήθειας που είχαν καθοριστεί και πρόσφεραν τα πακέτα τους. Η καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων σε αυτό το κάλεσμα ήταν ένα οφειλόμενο χρέος προς τον ελληνικό λαό, που βιώνει τις σκληρές επιπτώσεις της πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Διανομή σε Μητροπόλεις


Όλα τα πακέτα που συγκεντρώθηκαν και περιείχαν κυρίως τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα τα επόμενα εικοσιτετράωρα με πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών.

Στη συνέχεια θα υπάρξει φροντίδα, ώστε μέσω καναλιών που έχουν δημιουργηθεί σε μητροπόλεις, ενορίες, δήμους ή άλλους φορείς να κατανεμηθούν στους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
 


Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.2.2012, Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου