Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΣΤ !!!


Ο γνωστός και διακεκριμένος Κεφαλονίτης εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, απάντησε στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ, που αποτελεί τη γνωστή στήλη του δημοφιλούς blog PRESS-GR.

Συγκεκριμένα ο Μιχαήλ Ρωμανός, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του πιο γνωστού διαδικτυακού Ερωτηματολογίου, που επιμελείται ο Αντώνης - Μάριος Παπαγιώτης, μέσα από
την ηλεκτρονική διεύθυνση του blog PRESS-GR, ενώ τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις της στήλης, έχουν ήδη απαντήσει μία πλειάδα γνωστών Ελλήνων, μεταξύ αυτών ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, η βουλευτής Ελίζα Βόζεμπερκ, η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, η Αγγελική Νικολούλη, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Καζάκος, η βουλευτής Έλενα Ράπτη, η τραγουδίστρια Ανδριάνα Μπάμπαλη, η γνωστή δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, η Σοφία Βόσσου, ο ηθοποιός Βλαδίμηρος Κυριακίδης και πολλοί άλλοι.

Ο Μιχαήλ Ρωμανός, που είναι πρόσφατα βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO σε εκδήλωση στο Μέγαρο του Ζαππείου και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, απάντησε σε όλες της ερωτήσεις χωρίς υπερβολές και τάση προς εντυπωσιασμό, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που αναφέρθηκε στη γενέτειρα του την Κεφαλονιά.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση "πιο είναι το αγαπημένο σου ταξίδι; απάντησε... Αθήνα - Κεφαλονιά, γιατί εκεί είναι οι γονείς μου, οι συγγενείς μου και τώρα τελευταία τα δύο μικρά ανιψάκια μου. Κάθε φορά που ταξιδεύω στην Κεφαλονιά γίνομαι άλλος άνθρωπος, το έχει αυτό το νησί... Στην Κεφαλονιά πριν από χρόνια, έκανα και την πρώτη μου έκθεση, πήρα και το πρώτο μου βραβείο από την ΝΕΛΕ, ενώ σχετικά πρόσφατα συμμετείχα σε μια ιδιαίτερη έκθεση, για να εγκαινιαστεί το καινούργιο Μουσείο της, που βρίσκεται στο Ληξούρι, ενώ μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε αυτήν, ήταν δύο εξέχουσες προσωπικότητες της Κεφαλονιάς, που δυστυχώς έφυγαν από την ζωή πριν λίγους μήνες, η εκπληκτική καλλιτέχνις Ντιάνα Αντωνακάτου και ο καταπληκτικός ζωγράφος Παναγής Γαβριελάτος...  

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει τους γονείς του που ζουν μόνιμα στο Ληξούρι, χαρακτηρίζοντας τους ήρωες, απαντώντας στην ερώτηση "ποιοι είναι οι ήρωες σου σήμερα;"όπως σχετικά ανέφερε: Οι γονείς μου. Με αντέχουν, με στηρίζουν, είναι δίπλα μου σε ότι χρειάζομαι, δεν με πιέζουν για τίποτα, τουλάχιστον προς το παρόν. Μιλάω καθημερινά στο τηλέφωνο μαζί τους, γιατί ζουν μακριά μου, κατοικούν μόνιμα στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, ενώ εγώ μένω στην Αθήνα και παρ όλες τις προσπάθειες μου να τους πείσω να έρθουν να μείνουν μαζί μου, αυτοί δεν αλλάζουν την Κεφαλλονιά με τίποτα... Με την πρώτη ευκαιρία βέβαια τους επισκέπτομαι και περνάω πολλές ώρες μαζί τους, δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου από το σπίτι, εκτός από τις προγραμματισμένες επισκέψεις στους συγγενείς για τραπέζια, που και πάλι μαζί θα ήμαστε. Τους αγαπώ, γιατί εκτός του ότι είναι οι γονείς μου, μου έχουν σταθεί πολύ, στα δύσκολα.  


O Μιχαήλ Ρωμανός μίλησε επίσης για το νέο του project στο διαδίκτυο που είναι καθημερινό και το χαρακτήρισε εικαστικό έργο εν εξελίξει καθώς επίσης για τα ελαττώματα του, τους φόβους του τις ανησυχίες του για το μέλλον, ενώ στην ερώτησηποια είναι η απόλυτη ευτυχία για σένα; απάντησε...
Να είμαι καλά, για να μπορώ να δημιουργώ, να προσφέρω, να δίνω αγάπη στους ανθρώπους γύρω μου, να τους κάνω ευτυχισμένους, χαρούμενους, να βοηθάω χωρίς να περιμένω κανένα αντάλλαγμα.


Την ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη του Μιχαήλ Ρωμανού, μπορείτε να διαβάσετε στο blog PRESS-GR ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:



Λίγα λόγια για τον Μιχαήλ Ρωμανό

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.
Έχει σπουδάσει Ζωγραφική, Ενδυματολογία, Ελεύθερο σχέδιο & Σχέδιο ετοίμου Ενδύματος, σε εργαστήρια Καλών Τεχνών ενώ καθηγητές του υπήρξαν οι καταξιωμένοι ζωγράφοι Μιχάλης Βελουδάκης και Θόδωρος Πάντος. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Μουσειολογίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Είναι εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής εκθέσεων σύγχρονης τέχνης. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival). 

Έχει υπάρξει διευθυντής της περίφημης σχολής σχεδιαστών μόδας ROMANOS (1990-2000), με πλήθος διακρίσεις και βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικότερες στιγμές, την εκπροσώπηση της Ελλάδας το 1996 στο Παρίσι και το 1998 στο Άμστερνταμ, σε διεθνείς εκθέσεις σχεδίου μόδας. Έχει επιμεληθεί τη σημαντική έκθεση "Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό - Νέοι δημιουργοί" που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2008 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών στην αίθουσα εκθέσεων του Υπουργείου στο Σύνταγμα και την έκθεση "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα" που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΜΕΛΙΝΑ" το 2009 και στο Πνευματικό Κέντρο στην Ακαδημίας, το 2010. Εμπνεύστηκε και επιμελείται την ετήσια σπονδυλωτή έκθεση "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" που συνδιοργανώνεται με τους Δήμους των Αθηνών, σε επιλεγμένες gallery και Moυσεία, κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα ενώ ταυτόχρονα επιμελείται και διευθύνει με μεγάλη επιτυχία την καλλιτεχνική ομάδα "ROMANOS & FRIENDS". Εκθέτει έργα του σε ατομικές και σημαντικές ομαδικές εκθέσεις και λαμβάνει μέρος σε πολλά φεστιβάλ τέχνης που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές όπως στην Αθηναϊδα, στην δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στο Μουσείο τεχνών του Modesto στην Αμερική, στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς & Ιθάκης και αλλού καθώς και σε πολλές mail art συλλογές ανά τον κόσμο. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου φίλων καλλιτεχνών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της καλλιτεχνικής επιτροπής της Διεθνούς Εκθέσεως Μail Art Aθηνών / Θεσσαλονίκης.
Έχει βραβευτεί για το έργο του από σημαντικούς οργανισμούς όπως ο Όμιλος για την UNESCO και η HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Επιμελείται στο διαδίκτυο τους παρακάτω ιστότοπους:

BLOGS

SITE

Το νέο project του Μιχαήλ Ρωμανού στο διαδίκτυο αποτελεί εικαστικό έργο εν εξελίξει.
BLOG: "ROMANOS PROJECT 2012"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου