Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

To Ζιζάνιο τ’ Αργοστολιού: ΣΟΣ. Π.ΟΡ.ΔΗ. = Το πολιτικό θαύμα!

Λόγω Καλχικής διορατικότητας, επιστημονικών προβλέψεων, και προτροπών καλών φίλων από τας Ευρώπας, μετά από ώριμη σκέψη, και αφού εξετάστηκαν λεπτομερώς όλες οι παράμετροι και ετέθησαν επί τάπητος τα υπέρ και τα κατά , αλλά προπαντός λόγω της σκληρής λιτότητας, ο κύβος ερρίφθη, η σωτήρια απόφαση πάρθηκε. Μια απόφαση που θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου, ως «πολιτικό θαύμα».



«Θα συνενωθούμε, θα συνυπάρχουμε, θα συναποφασίζουμε, θα συγκυβερνούμε. Ουδείς λόγος υφίσταται, να βγάζει ο εις το μάτι του άλλου, και παράλληλα να διχάζουμε τον Ελληνικό λαό. Δεν είναι καλύτερα να τον έχουμε να κοιμάται ήσυχος, από το να κατεβαίνει και να κινδυνεύει, σε διαδηλώσεις, στις πλατείες και στα πεζοδρόμια; Όταν μας δει ενωμένους σε μια πολιτική παράταξη, σαν μια πολιτική οικογένεια, σαν μια πολιτική γροθιά, θα ησυχάσει. Εμείς δε, θα δυνάμεθα με όλη μας την άνεση, να περνάμε όσα μέτρα μας επιβάλει το big boss, και να χτυπάμε με τη γροθιά μας, όποιον μας διατάζει. Έτσι θα είμαστε εντάξει απέναντι του και εσωτερικά προβλήματα δεν θα έχουμε. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε πλέον, γιατί δεν υπάρχει. Εξ άλλου οι απόψεις μας ταυτίζονται απόλυτα, υπάρχει αλληλοθαυμασμός, και αλληλοεκτίμηση. 
Απαραίτητα στοιχεία μιας συνύπαρξης. Άσε που με την οικονομική κρίση, θα μοιραζόμαστε και τα έξοδα. Γιατί να ζοριζόμαστε; Επιπλέον, θα δώσουμε και το καλό παράδειγμα, π.χ., για τις συνενώσεις των νοσοκομείων, πανεπιστημίων, δημόσιων υπηρεσιών κα, και ακόμη, για το τι θα πρέπει να κάνει ο κάθε νοήμων Έλληνας, τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η Ελληνική οικογένεια».


Αυτά φαντάζομαι ότι είναι τα λόγια των δύο μεγάλων κομμάτων της εξουσίας, του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του μικρού αδελφού τους, του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, όταν συνευρέθηκαν στα μεγάλα σαλόνια, για να αποφασίσουν το ριζοσπαστικό εγχείρημα τους, να συνενωθούν σε μια πολιτική δύναμη και να συγκυβερνήσουν. Λόγια που έγιναν πράξη. Πρωτάκουστο για την πολιτική μας νοοτροπία. Η ιστορική αυτή απόφαση, πάρθηκε ομόφωνα, και ας έκαναν κάποιοι καπρίτσια, ότι δήθεν δεν θέλουν. Ξέρετε αυτά συμβαίνουν, αλλά όταν υπάρχει καλή θέληση όλα ξεπερνιούνται.



Έτσι, μετά από πολλές διαβουλεύσεις, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, διάρκειας, περίπου πέντε ημερών, κατέληξαν στο όνομα, στο λογότυπο και στο σήμα του καινούριου πολιτικού κόμματος. Και τα τρία αυτά διακριτικά, είναι πολύ μελετημένα και πολύ προσεγμένα, αφού έφεραν από τη Ευρώπη τους καλύτερους γραφίστες, διαφημιστές και επικοινωνιολόγους, για να τους συμβουλευτούν. (Αυτοί δεν πληρώθηκαν ήταν προσφορά από Μέρκελ-Σαρκοζί).



Για τη δημιουργία του σήματος, αποφάσισαν να πάρουν τα επικρατέστερα σχήματα και χρώματα που διέθεταν τα παλαιά σήματα των ενοποιημένων κομμάτων, αυτά δηλαδή που αγγίζουν, συγκινούν, αλλά και που ξυπνούν παλιές καλέ μνήμες στο αντίκρισμα τους. Για φόντο αποφάσισαν να βάλουν το χρώμα που δείχνει το μέλλον και την τύχη της Ελλάδος. (Ίδε το σήμα).



Το ίδιο σκεπτικό, ακολουθήθηκε και για την απόδοση της ονομασίας του νέου κόμματος. Αποφάσισαν να πάρουν τα καλύτερα στοιχεία από το κάθε ένα, για να βγει ένα όνομα που θα ταιριάζει στους στόχους τους και θα περνά συγχρόνως ένα πολιτικό μήνυμα στον Ελληνικό λαό για το τι μέλει γενέσθαι.



Το πρώτο, λοιπόν στοιχείο, αποφασίσθηκε, να είναι μια λέξη δυνατή, μια λέξη που να απευθύνεται στην μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας, μια λέξη που να δημιουργεί οράματα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, και μάλιστα στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, στη μάζα του λαού, μια λέξη που για πολλές δεκαετίες έκανε τον Ελληνικό λαό να είναι σε παραλήρημα. Λες και ήταν κοριτσόπουλα που έβλεπαν το Σάκη. Η πρώτη λοιπόν λέξη που αποφάσισαν ομόφωνα να μπει, είναι το «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ». Έτσι τίμησαν και τον εμπνευστή αυτής της κίνησης. Α, παρέλειψα να σας πω τον εμπνευστή όλης αυτής της προσπάθειας. Αλλά να μη σας υποτιμώ, γιατί τον ξέρετε.



Η δεύτερη λέξη που έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι μία λέξη που ενώνει όλο το λαό της Ελλάδας. Ανεπιφύλακτα ψηφίστηκε απ όλους γιατί δεν απευθύνεται σε κοινωνικές τάξεις και ιδεολογίες που συνήθως διχάζουν. Και αυτή είναι το «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ».



Στο σημείο αυτό πήραν ένα σημαντικό στοιχείο, από τον μικρότερο αδελφό. Το πήραν και το έβαλαν κάπου στη μέση. Έτσι για να φαίνεται ότι τον προστατεύουν, οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί, που έπιασαν τα άκρα. Εξ άλλου το στοιχείο που διάλεξαν, είναι ένα στοιχείο που έχει να κάνει με τη θρησκεία μας, έχει να κάνει με την παράδοση μας, έχει να κάνει με την ιστορία μας. Μια λέξη που τη σέβεται όλη η Ελληνική Επικράτεια. Άσε που και μελλοντικά θα τους φανεί πολύ χρήσιμη. Αυτή η λέξη είναι το «ΟΡΘΟΔΟΞΗ».



Η τέταρτη και τελευταία λέξη πάρθηκε από τον άλλο μεγάλο αδελφό. Αν και αυτός δεν έδινε και μεγάλη σημασία, αρκεί να τελείωνε μια ώρα γρηγορότερα αυτό το πάντρεμα, για να αποκτήσει ρόλο στην οικογένεια. Εν τούτοις από τις δύο λέξεις που χρησιμοποιούσε στον τίτλο του, πολλή εύστοχα πήραν την ισχυρότερη. Υπάρχει ισχυρότερη λέξη για όλους τους λαούς του κόσμου από τη λέξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»;



Μετά από όλα αυτά, το όνομα που δόθηκε στο νεοδημιουργηθέν κόμμα, που προήλθε μετά από τη συνένωση των τριών, είναι:



ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.



Στο λογότυπο χρησιμοποιούνται και τα αρχικά:


ΣΟΣΠΟΡΔΗ ή ΣΟΣ. Π.ΟΡ. ΔΗ. ή ΣΟΣ ΠΟΡΔΗ.



Μια ονομασία, ένα σήμα και ένα λογότυπο που αναγνωρίζονται εύκολα, αλλά και που περνούν ένα ειλικρινές, για πρώτη φορά πολιτικό μήνυμα. Ένας τίτλος που τα λέει όλα. Ένας τίτλος που στέλνει SOS σε όλα τα μέρη της Ελληνικής Επικράτειας, γιατί δείχνει τις προθέσεις της συνεργασίας και της συγκυβέρνησης, για το τι θα επακολουθήσει, για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους, αλλά και για όλη την κοινωνία την κοινωνία μας.



Κείμενο και Σήμα: Το ζιζάνιο τ’ Αργοστολιού για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ και τον Τηλεβόα Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου