Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΡΛΟΣ: Γιατί κ.Υπουργέ;


       Με το ΦΕΚ Β΄ 2974/8-11-2012 καταργούνται οι δύο από τις τρεις δικαιούμενες  καταστάσεις επιβιβάσεως ,δηλαδή δωρεάν εισιτήρια,που χρησιμοποιούν κατά την διάρκεια των αδειών τους οι στρατεύσιμοι οπλίτες. Τι θα γίνει τώρα κ. υπουργέ; Γνωρίζετε τι οικονομική επιβάρυνση φέρνει αυτή η απόφαση σας σε κάθε οικογένεια; Νομίζετε ότι αντέχει ο οικογενειακός προϋπολογισμός μετά από τη λαίλαπα που έχετε φέρει σε μισθούς και σε συντάξεις;Γνωρίζετε πόσο κοστίζει σήμερα η
στρατιωτική θητεία;Εάν όχι να σας ενημερώσω, ότι κοστίζει περίπου 3.500-4.000 ευρώ(για 9 μήνες θητείας). Στο ποσό που προανέφερα δεν συνυπολογίζω και τα  εισιτήρια που προκύπτουν από την κατάργηση των δύο καταστάσεων επιβιβάσεως. Συνολικά για να υπηρετήσει κάποιος την Πατρίδα του πρέπει να έχει εξασφαλίσει ένα ποσόν των 5.000 ευρώ,ένα υπέρογκο ποσό, ιδιαίτερα σήμερα που βιώνουμε όλοι μας τραγικές καταστάσεις.
     
    Όμως από την απόφαση σας αυτή, δεν προκύπτει μόνο οικονομικό πρόβλημα, αλλά και ηθικό. ΄Εχετε νοιώσει ποτέ σας τη στέρηση έστω της μιας τυρόπιτας  ή του ενός καφέ;Και μη μου πείτε ότι αυτό δεν συμβαίνει σήμερα;Πολλοί είναι οι στρατιώτες μας που παίρνουν λίγα χρήματα από τους γονείς τους και μερικοί ακόμα και καθόλου. Τι θα αγοράσουν με αυτά; Μήπως τα ξυραφάκια τους;Την οδοντόκρεμα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης; Θα περισσεύει τίποτε  για τις εξόδους τους και πόσα;
     
       Κύριε υπουργέ,
      
       Ακόμα υπάρχει σπατάλη στο δημόσιο τομέα. Από τα στρατευμένα παιδιά μας βρήκατε να περικόψετε; Υπάρχουν χρήματα που δίδονται για  αλληλογραφίες, για γραφεία και τόσα άλλα που στις δύσκολες στιγμές που περνάμε ίσως να μην είναι και τόσο απαραίτητες αυτές οι δαπάνες.
     
       Επανεξετάστε το σοβαρό αυτό πρόβλημα των δωρεάν μετακινήσεων, που πέρα από την οικονομική του διάσταση έχει και επιπτώσεις στο ηθικό των στρατευμένων οπλιτών.
     
        Αφήστε ακόμα λίγη αξιοπρέπεια στην Ελληνική οικογένεια. Όχι άλλη ταπείνωση και εξαθλίωση. Φτάνει.....
                                                             
                                                                                      Σωτήριος Διον.Σάρλος
                                                                                            Αξκός Σ.Ξ  ε.α


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου