Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ AFFORDABLE ART FAIR / SEATTLE CENTER EXHIBITION HALL-ARTS


ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΣΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΤΖΙΣΚΟ.
  
Η Art Kolonaki, μια νέα γκαλερί στο χώρο του Κολωνακίου, Λυκαβηττού 20 στην Αθήνα, μέσα σε μερικούς μόνο μήνες λειτουργίας, ξεκίνησε μια αμιγώς ιδιωτική πρωτοβουλία για την εξωστρέφεια της σύγχρονης Ελληνικής εικαστικής δημιουργίας.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να δείξει καταρχήν ότι, ακόμη και σε αυτές
τις δύσκολες στιγμές, η Ελλάδα συνεχίζει να παράγει Πολιτισμό με αξιώσεις και ταυτόχρονα, να αποδείξει ότι η Σύγχρονη Εικαστική Δημιουργία μπορεί να αποτελέσει εξαγώγιμο προϊόν.

Έτσι, μετά από την επιτυχημένη πρώτη προβολή  αυθεντικών έργων Τέχνης από 50 σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, στην έκθεση "Taste of London" στο Regents Park του Λονδίνου, 21-24 Ιουνίου 2012, σειρά έχουν οι ΗΠΑ!

Η Art Kolonaki, σε συνεργασία με την εικαστική ομάδα Art Way, συμμετέχει στην διεθνή έκθεση Affordable Art Fair, Seattle, η οποία διοργανώνεται στο Seattle Center Exhibition Hall, 8-11 Νοεμβρίου. Η γκαλερί παρουσιάσει 80 εικαστικά έργα, σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, έτοιμα προς πώληση στους επισκέπτες της έκθεσης.

 Μεταξύ των εικαστικών συμμετέχει στην έκθεση και ο διεθνής καλλιτέχνης Κώστας Ευαγγελάτος με τη ζωγραφική σύνθεση του «Εννοιακό Τοπίο» («Conceptual Landscape»), το οποίο ανήκει στη σειρά conceptualizations και εκτέθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 2007 καθώς και  με  τις εικαστικές και λογοτεχνικές εκδόσεις του που έχουν εκδοθεί στην αγγλική γλώσσα.

Η προσπάθεια της Art Kolonaki χαίρει της αιγίδας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο και αναμένεται η επίσκεψη του Πρόξενου στο περίπτερό της γκαλερί, κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η Affordable Art Fair, Seattle αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 5000 αγοραστές έργων Τέχνης, από αυτούς που αποκτούν μόλις το πρώτο τους έργο, μέχρι και καταξιωμένους συλλέκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου