Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Η εξέγερση του 1973 ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση.


Η εξέγερση του 1973 ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο για το πως ο λαός μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις του, να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό. Δεκαετίες μετά την πτώση της Χούντας, η Δημοκρατία είναι σε καθεστώς «έκτακτης
μνημονιακής ανάγκης», με την προσήλωση των εμπνευστών της στα συμφέροντα των πιστωτών και του κεφαλαίου, στη λιτότητα, στην ανεργία  και στη φτώχεια.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, με δικαιολογία την «έκτακτη ανάγκη» για παροχή ρευστότητας από τους «εταίρους» μας, αποφάσισαν να «ρευστοποιήσουν» ό,τι απέμεινε από το Κράτος Πρόνοιας  και έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία, παίρνοντας νέα σκληρά εξοντωτικά μέτρα που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της. Η λειτουργία του Κοινοβουλίου πλέον είναι διακοσμητική, και κάθε νομοθέτημα που προωθείται στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στη λαϊκή κυριαρχία. Η συναίνεση που ζητούν με εκβιασμούς από το λαό ισοδυναμεί με την παραίτηση από τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Όπως και ευρύτερα η κοινωνία, έτσι και η Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία είναι αυτή της οργανωμένης πάλης και της αντίστασης, της ρήξης, της αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης. Η αλλαγή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών και η συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα αντιπαλέψει τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία και θα θέσει το λαό και τις ανάγκες του στο προσκήνιο είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι φίλοι του πολυτεχνείου και τα κινήματα ,το Σάββατο  17/11  και ώρα 6:30 μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει πορεία.

ΝΕΕΣ-ΝΕΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου