Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σταύρος Τραυλός της ΕcoFormula στον ΣΚΑΙ: Φταίει το Κεφαλλονίτικο πείσμα



         Ο κ. Σταύρος Τραυλός, εφευρέτης της eco formula, έδωσε σήμερα συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Κυριακή με δράση». Αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία της συγκεκριμένης εφεύρεσης την οποία χαρακτήρισε «παραμύθι». «Σαν παραμύθι ήταν το όλο εγχείρημα. Ξεκίνησε από ένα αστείο, από τον ξαδέλφο μου Παναγή Στρατιώτη που έχει πάθος με τα μονοθέσια». Στη συνέχεια ο κ.Τραυλός, με την επαγγελματική ιδιότητα του χημικού μηχανικού ασχολήθηκε με τα βιοκαύσιμα και από το 2007, πριν ακόμη «γίνει του συρμού» η πράσινη ενέργεια, οι δυο αυτοί πρωτοπόροι Κεφαλλονίτες, την είχαν εφαρμόσει. Μίλησε και ο οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό τόνισε πως «αυτό είναι το μέλλον στον αθλητισμό της formula». Έγινε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο πολύ καλό φρενάρισμα, στο σταθερό στρίψιμο του αυτοκινήτου και στην ταχύτητα που αναπτύσσει.

Ο κ. Τραυλός έχει ιδρύσει την ελληνική εταιρεία Eco Formula (www.ecoformula.gr). Το τελευταίο μοντέλο είναι το TS03, για μηχανή 2000 cc. και ξεπερνά τα 230 km/h. Ως καύσιμο χρησιμοποιεί βιοντίζελ από ενεργειακά φυτά, ή από ζωϊκά υπολείμματα ή από άχρηστα λάδια.

Ο εφευρέτης αναφέρθηκε σε δυο άξονες ως προς τους στόχους. Ο ένας, ο βραχυπρόθεσμος είναι η δημιουργία ελληνικού πρωταθλήματος, γεγονός που χθες κιόλας συμφωνήθηκε και για τον λόγο αυτό προσεκάλεσε όλους τους Έλληνες που ασχολούνται με την formula να συμμετάσχουν. Και ο άλλος στόχος είναι ο μακροπρόθεσμος, δηλαδή η δημιουργία ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενός πρωτοπόρου αθλήματος όπου τα αυτοκίνητα θα κινούνται με υβριδικά καύσιμα, θα έχουμε δηλαδή formula με πρόσωπο οικολογικό. Ήδη μάλιστα η εφεύρεση αυτή έχει προσεγγίσει ενδιαφέρον από ξένα κεφάλαια.

Θερμά συγχαρητήρια στον Κεφαλλονίτη εφευρέτη που με τις ενέργειές του αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πρωτοπόρο Κεφαλλονίτικο πνεύμα το οποίο τονίζει ως χάρισμά του με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και τιμά, τιμώντας και όλους εμάς και το νησί μας. Από καρδιάς κάθε επιτυχία στους νέους ορίζοντές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου