Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει τις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων και το συντονισμένο αγώνα τους με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους εργατοϋπαλλήλους, τους γεωτεχνικούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι γονείς μαθητών μας που συνθλίβονται από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, που υπηρέτησε και υπηρετεί το αστικό καταστημένο και οι κυβερνήσεις του.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιό τους για:


Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις.

Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή των τόκων - πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια. Αύξηση της φορολογίας στα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.

Νομιμοποίηση και παροχή δωρεάν της υποδομής (κολόνες ΔΕΗ) ηλεκτροδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

Απόσυρση του νόμου για τους συνεταιρισμούς των μεγαλοαγροτών και τους αγροτικούς συλλόγους της υποταγής. ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιος φορέας, με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του κεφαλαίου στο 100% των ζημιών απ' όλους τους φυσικούς κινδύνους, κατάργηση των χαρατσιών.

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των κρατικο-συνεταιριστικών εταιρειών της ΑΤΕ. Στήριξη του κρατικού - συνεταιριστικού χαρακτήρα της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Δημιουργία κρατικών σφαγείων και οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Να μην πληρώσουν οι κτηνοτρόφοι χαράτσια και πρόστιμα.

Κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όλων των αγροτών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με την πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Τουλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου