Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup.

«H Ελλάδα γύρισε σελίδα μέσα από μια σκληρή, δύσκολη, επίμονη και, ίσως, για πρώτη φορά αληθινή διαπραγμάτευση» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές και πρόσθεσαν:

«Ο κ. Σαμαράς είναι υπόλογος για τη μνημονιακή καταστροφή και για την προσπάθεια παγίδευσης της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Επένδυσε το πολιτικό του μέλλον στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης. Και απέτυχε.



Οι δυνάμεις του μνημονίου δεν μπορούν να κατανοήσουν πως μία κυβέρνηση υλοποιεί τα όσα έλεγε προεκλογικά. Πως απέναντι στο φόβο και τη δουλικότητα αντιπαραβάλει την ελπίδα και την ενότητα. Πώς μπορεί να κυβερνήσει, χωρίς να σκύβει το κεφάλι».

Τόνισαν ακόμη ότι η  διαπραγμάτευση δεν τελείωσε, αλλά θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, «όσο η κοινωνία είναι δίπλα μας».

«Οι πολίτες γνωρίζουν ποιος τους λέει την αλήθεια. Ποιος εργάζεται για την κοινωνική σωτηρία. Ποιοι του έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις την ίδια ώρα που «κυβερνούσαν» μέσα από μέηλ και τηλεφωνικές εντολές. Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται» κατέληξαν.

ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr