Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Το Εργατικό Κέντρο διαμαρτύρεται για απλήρωτους εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο ενημερώνει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι αύριο 17/2/2014 στις 12:00 το μεσημέρι θα προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Δημάρχου για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην ΚΟΙΝΣΠΕ ΡΟΤΑ. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι τέτοιες δομές κοινωνικής οικονομίας λειτουργούν ως ιμάντας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής  Ένωσης για
αποδέσμευση του κράτους από την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και την μεταφορά τους σε δομές με εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Αποτελούν το νέο εργαλείο ανατροπής εργασιακών σχέσεων και ιδιωτικοποίησης μιας σειράς υπηρεσιών και δομών που θα έπρεπε να παρέχονται απρόσκοπτα στον λαό με ευθύνη του κράτους.

Η κοινωνική οικονομία αποτελεί μορφή οικονομίας που οι στυλοβάτες του αστικού κράτους την προωθούν με ζέση, για να εκτονωθούν οι κραυγαλέες κοινωνικές αντιθέσεις και να δυναμώσει η “κοινωνική συνοχή”, υποταγή του λαού δηλαδή στο κεφάλαιο. Στις ΚΟΙΝΣΠΕ ωθούνται να συμμετέχουν ως “μέτοχοι” - είλωτες οι χιλιάδες άνεργοι, απολυμένοι, πρώην συμβασιούχοι των Δήμων προκειμένου οι δημοτικές αρχές που αποδέχονται τον ευρωμονόδρομο να συνεχίσουν με λιγότερα χρήματα την παροχή μιας σειράς υποβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών, από αυτές που έχει τεράστια ανάγκη η λαϊκή οικογένεια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                  ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου