Της Κατερίνας Μπρέγιαννη
Στα κάγκελα η αντιπολίτευση υπέρ του Σόιμπλε, καλεί από το πρωί τον ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την παράταση του Μνημονίου που επιζητούν οι δανειστές. Καταστροφολογώντας, υπονομεύοντας και λασπολογώντας προσπαθούν με κάθε τρόπο να τσαλακώσουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που για πρώτη φορά διαπραγματεύεται και μάχεται να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία για την χώρα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την υπογραφή του Αντ. Σαμάρα στο ΕΛΚ δια των βουλευτών της (όχι όλων) ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη γραμμή Σόιμπλε και απαιτεί από την κυβέρνηση, υποταγή. Αυτή είναι η ιδέα περί πατριωτισμού, που διαθέτουν ευτυχώς για το πολιτικό μας σύστημα δεν υπάρχει σύμπνοια από όλα τα στελέχη της Ν.Δ. σε τέτοιου είδους αντιπολιτευτική γραμμή. Αυτή είναι η στήριξη που ισχυρίζονται ότι παρέχουν στην εθνική προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού στην κρίσιμη μάχη για τη χώρα.

Μαθήματα εθνικής υποταγής από τα ακροδεξιά

Σε μια χυδαία επίθεση επιδόθηκε το πρωί ο Μάκης Βορίδης από το Mega κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο στην κυβέρνηση ότι «φιμώνει» την αντιπολίτευση την ώρα που κινδυνεύει η χώρα!

«Στηρίζουν» υπονομεύοντας και απαιτούν υποταγή!

«Αυτά είναι για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ» και «εξαλλότητες», η άρνηση της κυβέρνησης να σκύψει το κεφάλι στις επιταγές των δανειστών για παράταση του μνημονίου για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, που επιδόθηκε σε υποδείξεις για επιστροφή στο ρεαλισμό υπερασπιζόμενος την δήθεν κοινωνική ευαισθησία αυτών που οδήγησαν τη χώρα στην ανθρωπιστική κρίση επιζητώντας για άλλη μια φορά την εθνική της ταπείνωση.

Δημοκράτης από κούνια, ο Άδωνις… διασκεδάζει, παίζοντας εις βάρος της χώρας

Την ώρα που διεξάγεται η κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη χώρα ο «υπεύθυνος» πολιτικός Αδ. Γεωργιάδης επιδίδεται σε πανηγυρικά twitter καταστροφολογίας, ξαναπαίζει με τα τρενάκια του, καμαρώνει για τις «δημοκρατικές» καταβολές της οικογένειάς του και περιφέρεται στα κανάλια βράδυ, πρωί, μονίμως αγανακτισμένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατίας! Το σχέδιο Σαμαρά για αριστερή παρένθεση σε πλήρη εφαρμογή.
Καμαρώστε μερικά χαρακτηριστικά δείγματα υψηλού πατριωτισμού και πολιτικής ευθύνης από τον υπερπατριώτη. Τόσο πατριωτισμό, δεν άντεξε ούτε ο Γ. Πρετεντέρης! Την απάντηση του όμως την πήρε… πληρωμένη παρόλο που δεν υπήρχε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο πάνελ, από τον κ. Δανίκα!

Συμφωνεί η Ν.Δ. με την ακροδεξιά συνιστώσα της;

Η Ν.Δ. οφείλει να ξεκαθαρίσει ποια είναι επίσημα η πολιτική της θέση, στηρίζει την κυβέρνηση στη δύσκολη διαπραγμάτευση, ή αντιτίθεται σε αυτήν επιχαίροντας με τα προσκόμματα που βάζουν οι δανειστές στην κυβέρνηση.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης χθες στο ΣΚΑΙ ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνούσε με την απόφαση του ΕΛΚ και την υποταγή στο Μνημόνιο που αυτή πρέσβευε, την οποία όμως υπέγραψε ο κ. Σαμαράς και διαβεβαίωνε ότι "η πλειοψηφούσα άποψη στη Ν.Δ. δεν είναι αυτή". Σήμερα στον ΑΝΤ1 αφήνοντας αιχμές υποστήριξε ότι "υπάρχουν άτομα που δεν έχουν σχέση με την ιστορία της παράταξής μου".
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γ. Μιχελάκης και άλλα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης που πρεσβεύει ότι είναι η Ν.Δ., εκφράζονται από αυτές τις ακραίες θέσεις του Αντ. Σαμαρά και των υπερπατριωτών βουλευτών του που βάλλουν ευθέως κατά των συμφερόντων της χώρας;
ΠΗΓΗ: http://www.avgi.gr