Με 233 ψήφους εκλέχτηκε έβδομος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Ν. Αλιβιζάτος έλαβε 30 ψήφους, ενώ 32 βουλευτές ψήφισαν "παρών" και 5 βουλευτές ήταν απόντες.
Αναλυτικά:
Παρόντες ήταν 295 βουλευτές.
-Τον Προκόπη Παυλόπουλο ψήφισαν 147 από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 73 από τους 76 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και οι 13 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
-Τον Νίκο Αλιβιζάτο ψήφισαν οι 17 βουλευτές του Ποταμιού και οι 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
-"Παρών" ψήφισαν οι 17 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ.
-Απόντες ήταν 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Ιωάννα Γαϊτάνη και ο Σήφης Μιχελογιαννάκης και 3 βουλευτές της Ν.Δ., οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξανδρος Κοντός και Σάββας Αναστασιάδης.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, το προεδρείο της Βουλής, με επικεφαλής την πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετέβη στο γραφείο του Προκόπη Παυλόπουλου για να του ανακοινώσει το επίσημο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και να τον συγχαρεί για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του στις 13 Μαρτίου, όταν και λήγει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου, Κάρολου Παπούλια.