Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Στην Ιθάκη η Βουλευτής μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

«Η πρώτη επίσκεψη της Βουλευτή στην Ιθάκη μετά την επανεκλογή της»
Την Ιθάκη επισκέφτηκε χθες η Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, μετά από πρωτοβουλία του Δήμαρχου Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες στο Κιόνι και στις Φρίκες για τα τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσονται στον αιγιαλό και την παραλία.
Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των καταστηματαρχών, των εκπροσώπων των πολιτικών και δημοτικών παρατάξεων καθώς και των πολιτών. Σαν αποτέλεσμα αυτής της ιδιαίτερα χρήσιμης ανοικτής συζήτησης, προκρίθηκε η βελτίωση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου :
Α. Ως προς την παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης από πλευράς του Δήμου για νομιμοποίηση κατασκευών που είχαν γίνει παλαιότερα (ν. 2971/01).
Β. Ως προς την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού στους Ο.Τ.Α. και
Γ. Ως προς τη διάκριση των κατασκευών που βρίσκονται σε τμήματα του αιγιαλού στο πρόσωπο των οικισμών, σε αντίθεση με αυτές που βρίσκονται εκτός σχεδίου.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ιθάκης ενημέρωσε τη Βουλευτή και για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και για θέματα αποκατάστασης κτιριακών υποδομών που χρήζουν αξιοποίησης.
Η Βουλευτής θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να προχωρήσει η επίλυση χρόνιων προβλημάτων και αυτών που έχουν επιφέρει τα τελευταία χρόνια την υποβάθμιση των νησιών μας, αλλά και για τη δημιουργία νέων και ελπιδοφόρων προοπτικών.

Αργοστόλι, 15/2/2015
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου