Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Κείμενο εναντίον της Ελλάδας υπέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς!

Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ Αμετανόητος ”
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 11:14
Κείμενο το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν… «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα, υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.

Το κείμενο στρέφεται εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι υπογράφοντες αποκρύπτουν τα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους στο 180% του ΑΕΠ ενώ παρουσιάζουν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο δεν περιλαμβάνει την αποπληρωμή των τόκων των δανείων) σαν ένδειξη ανάπτυξης.

Στο ίδιο κείμενο, με σαφώς αντιρωσικούς τόνους, εκφράζεται αλληλεγγύη στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, την επικράτηση του οποίου είχε προαναγγείλει το Στειτ Ντιπάρτμεντ, πριν από την πραξικοπηματική ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα σαν μπανανία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι χρησιμοποιεί αυτόματους μεταφραστές για τα κείμενά του και έτσι στην επίσημη σελίδα του η ανακοίνωση στα Ελληνικά περιλαμβάνει απίστευτα μαργαριτάρια.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “η Ελλάδα είναι πίσω στην ανάπτυξη” και κάτι για “κεφάλια του ΕΛΚ”

Ολόκληρη η ξεκαρδιστική ανακοίνωση από τη σελίδα του ΕΛΚ:

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) πραγματοποίησε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά τη συνάντηση αυτή, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τόνισαν την ετοιμότητά τους να βρουν μια λύση για τα οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά . «Καλούμε τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδα να μην θέσει σε κίνδυνο την οικονομική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά.

Οι θυσίες του λαού της Ελλάδα δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο με μονομερή συμπεριφορά. Πρωθυπουργός Τσίπρας οφείλει να τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε . η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους ανθρώπους της Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα τους? καλούμε τον Πρωθυπουργό Τσίπρας δεν αποτελεί εμπόδιο στο να βοηθήσει τους ανθρώπους της Ελλάδα “, εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΛΚ , Joseph Daul , μετά τη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ. κεφάλια του ΕΛΚ κρατών και κυβερνήσεων και ηγετών της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής ομόφωνα απέτισε φόρο τιμής στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Αντώνη Σαμαρά.

“Η χώρα είναι πίσω στην ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, ΕΛΚ-οδήγησε τις κυβερνήσεις πήραν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Βεβαίως, στην Ελλάδα θα ήταν πιο δύσκολο και πήρε περισσότερο χρόνο, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς θέσει τη χώρα στην πορεία της προς τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη ανάκτηση. Τώρα είναι στο χέρι του Πρωθυπουργού Τσίπρας να εργαστούν από κοινού με τους εταίρους της στην Ελλάδα να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα πλήξει τους ανθρώπους της Ελλάδα “, του ΕΛΚ πρόεδρος Daul συνέχισε. οι ηγέτες του ΕΛΚ παρόντες στη Σύνοδο Κορυφής εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη με το λαό της Ουκρανίας, δήλωσε την πλήρη εμπιστοσύνη τους στον Πρόεδρο Poroshenko και τον Πρωθυπουργό Yatsenyuk , και χαιρέτισε τις προσπάθειες που οδηγούν από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ . “Τα όπλα στο έδαφος της Ουκρανίας θα πρέπει να καθοριστούν.

Οι ηγέτες του ΕΛΚ εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία Μινσκ θα είναι σεβαστή και θα οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης επί τόπου. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο Πρόεδρος Poroshenko και ο πρωθυπουργός Yatsenyuk θα κάνει ό, τι είναι στην αρμοδιότητά τους να μειώνω την κατάσταση. Εμείς αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν , να τηρούν επίσης κάθε ενιαία δέσμευση που έκανε στο Μινσκ. Το ΕΛΚ θα σταθεί από την ουκρανική κυβέρνηση για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να επιστρέψει την Ουκρανία προς τη σταθερότητα και τις οικονομικές επιδόσεις », κατέληξε ο πρόεδρος Daul.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου