"Μαζί" απέναντι στη λιτότητα, διεκδικώντας "μια Ευρώπη των ανθρώπων και όχι των αγορών" θα σταθούν και αύριο οι πολίτες δεκάδων πόλεων της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου σε συνέχεια των διαδηλώσεων της Τετάρτης, όπου από τη Νέα Υόρκη μέχρι τα Κουφονήσια χιλιάδες ενώθηκαν κάτω από την κοινή κραυγή για "ανάσα αξιοπρέπειας". Εν όψει του Εurogroup της Δευτέρας, οι πολίτες έδωσαν μέσω social media νέο ραντεβού για να πλημμυρίσουν στις 5 το απόγευμα τις πλατείες σε 55 πόλεις του εξωτερικού και σε 43 ελληνικές, ορίζοντας την αυριανή ως "παγκόσμια ημέρα δράσης, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας".
"Παρών" στην "ημέρα δράσης" δηλώνει ο γερμανικός λαός με συγκεντρώσεις σε Βερολίνο, Μόναχο, Βρέμη, Φρανκφούρτη, Κολονία και Στουτγάρδη, ενώ από τη Βραζιλία μέχρι τις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση θα έχει συμπαραστάτες στον αγώνα της. Αγώνα που θα ενισχύσουν και οι Πορτογάλοι, διαδηλώνοντας σε Λισσαβώνα, Μπράγκα, Πόρτο, Πορτιμάο, Φάρο και Βιζέου. Διαμαρτυρίες θα υπάρχουν επίσης στο Παρίσι, στην Γκρενόμπλ, στη Νιμ και τη Ναντ, την ώρα που οι Ισπανοί καλούν τους πολίτες να γεμίσουν τις πλατείες της Μαδρίτης και οι Βρετανοί θα παίρνουν "ανάσα αξιοπρέπειας" στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο και στις πλατείες της Ιρλανδίας. Διαδηλώσεις θα γίνουν επίσης σε Άμστερνταμ, Λουξεμβούργο, Ζυρίχη, Λωζάνη, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Ελσίνκι, Στοκχόλμη, Όρχους, Όσλο, Οντένσε, Ρίγα, Βουδαπέστη, Σόφια, Βελιγράδι και Λευκωσία. Παγκόσμιο χαρακτήρα στη διαμαρτυρία δίνουν οι συγκεντρώσεις στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και στο Σίδνεϊ.
Ενδεικτικό του κλίματος αλληλεγγύης που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των λαών είναι το κάλεσμα που μέσω Διαδικτύου καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του Άμστερνταμ. Καταγγέλλοντας την "αδιάλλακτη πολιτική του Eurogroup, που επιμένει στη συνέχιση της λιτότητας στην Ευρώπη", οι Ολλανδοί στέλνουν μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την προτρέπουν "να μην ενδώσει στους εκβιασμούς των ηγετών της Ε.Ε.".

Ραντεβού στις 5 μ.μ. σε 43 πόλεις όλης της Ελλάδας
"Θα νικήσουμε" λένε οι Έλληνες και δίνουν ραντεβού "αξιοπρέπειας στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος και στον Λευκό Πύργο καθώς και σε: Ιωάννινα, Πάτρα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Βέροια, Λάρισα, Βόλο, Καστοριά, Καβάλα, Καλαμάτα, Κάλυμνο, Λέσβο, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ιεράπετρα, Λαμία, Άμφισσα, Φλώρινα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Χίο, Κω, Σύρο, Τήνο, Σπάρτη, Καρδίτσα, Σκιάθο, Κατερίνη, Κουφονήσια, Νάουσα, Πύργο, Αγρίνιο, Σέρρες, Κύθηρα, Κέρκυρα, Γαύδο, Λευκάδα και Κεφαλλονιά.