Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση της Βουλευτού Αφροδίτης Θεοπεφτάτου με το σωματείο ´´O ΑΡΚΕΙΣΟΣ´´

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε το σωματείο μας με την βουλευτή Κεφαλονιάς κ Ιθακης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου την ενημερώσαμε για τα διάφορα προβλήματα του κλάδου μας .

Συμφωνήσαμε σε πρώτη φάση ότι αυτό που επείγει είναι το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αυτές τις μέρες για την ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ και σε άλλους φορείς . Μας ζήτησε γραπτός τις προτάσεις μας ώστε να τις πρωοθήσει στους αρμόδιους Υπουργούς. Στις
επόμενες συναντήσεις μας θα εστιάσουμε και σε άλλα προβλήματα που μας απασχολουν .

Οι προτάσεις που κάναμε ήταν οι κάτωθι .

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
´´O ΑΡΚΕΙΣΟΣ´´


Προς κ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου βουλευτής Κεφαλονιάς κ Ιθάκης
Το σωματείο μας εκπροσωπεί πάνω από 1100 επαγγελματίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που ασχολούνται με τον επισιτισμό καθώς και καφέ, μπαρ, κλαμπ, καντίνες κλπ.

H εισφορά στον ΟΑΕΕ αποτελεί την αιτία που εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι έκλεισαν την επιχείρηση τους η κ απειλούνται με δήμευση της περιουσίας τους η φυλάκιση χρωστώντας υπέρογκα ποσά!

Σήμερα όπως έχουν τα πράγματα οι ιδιοκτήτες ας πούμε του Lidl πληρώνουν στον ΟΑΕΕ το ίδιο ποσό εισφορών με τον περιπτερά της γειτονιάς σας... Ζητάμε λοιπόν

1) Δραστική μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ , ανάλογα με το εισόδημα του κάθε επαγγελματία κ όχι ανάλογα με τα χρόνια στο επάγγελμα όπως ισχύει εως σήμερα. 2) Διαγραφή τόκων κ προστίμων στα ''οφειλόμενα'' ποσά . 3) Διαγραφή των ιατροφαρμακευτικών ''οφειλών"' μιας κ δεν παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όποιον χρωστάει στον ΟΑΕΕ. 4) Δόσεις χωρίς πλαφόν κ ανάλογα με το εισόδημα του καθενός 5) Αποσύνδεση της πληρωμής των δόσεων της ρύθμισης με την τρέχουσα μηνιαία εισφορά στο ταμείο, ούτως ώστε σε αντίθεση με προηγούμενες ρυθμίσεις κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει κάποια μηνιαία εισφορά να μην χάνει τη ρύθμιση. 6) Αναστολή πληρωμών κατά τους χειμερινούς μήνες για τις εποχικές- τουριστικές επιχειρήσεις κ πληρωμή αυτών κατά τους θερινούς μήνες χωρίς προσαυξήσεις κ πρόστιμα.

Και τέλος όσο αφορά τις ρυθμίσεις στα ''κόκκινα'' δάνεια να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες θεσμοθετημένοι από το κράτος ώστε ο κάθε επαγγελματίας να μην γίνετε έρμαιο των τραπεζών .

Ελπίζουμε οι ρεαλιστικές αυτές προτάσεις μας να μεταφερθούν στους αρμοδίους Υπουργούς .
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση αλλά και περαιτέρω συνεργασία είμαστε στην διάθεση σας .

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Καμπανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου