"Ο ελληνικός λαός έβαλε τις κόκκινες γραμμές", υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, τονίζοντας ότι πλέον η Ελλάδα γίνεται "too big to fail". Μιλώντας στο Κόκκινο 105.5, ξεκαθάρισε ότι θέματα όπως η εργατική νομοθεσία θα προωθηθούν από την κυβέρνηση χωρίς διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ επεσήμανε ότι το θέμα του χρέους παραμένει στο τραπέζι.
"Υπήρξαν οι κλιμακούμενες πιέσεις και οι απειλές που υπήρχαν και στο παρελθόν με τη διαφορά ότι η κυβέρνηση διεκδικεί μια λύση στην ανθρωπιστική κρίση. Κάνει σαφές ότι υπάρχουν θέματα εσωτερικής πολιτικής, όπως της εργατικής νομοθεσίας, που είναι στη δική μας ευχέρεια να τα προωθήσουμε όπως εμείς πιστεύουμε, βάσει της λαϊκής εντολής" είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στην κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής λύσης που θα ξαναβάλει όλη την Ευρώπη στο δρόμο της ανάπτυξης.
"Η Γερμανία είναι μια ισχυρή χώρα, αλλά και η Ελλάδα, πλέον, με το πολιτικό της εκτόπισμα γίνεται μια επίσης ισχυρή χώρα" είπε ο Ν. Παππάς δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.
"Να υπογραμμίσω με το χέρι στην καρδιά το πόσο σημαντικό ήταν και για τον πρωθυπουργό ότι ο λαός ήταν στους δρόμους το βράδυ" είπε, διευκρινίζοντας ότι και ο λαός βάζει τις κόκκινες γραμμές.
Το μεγαλύτερο κέρδος, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, είναι ότι έσβησε η ατμόσφαιρα των απόλυτων εκβιασμών και το φάντασμα της μεγάλης κρίσης που θα επέλθει αν δεν τιθασευθεί η ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή του προηγούμενου προγράμματος.
Όπως είπε, πίσω από την ταμπέλα των μεταρρυθμίσεων έχουν κρυφτεί οι πιο αποκρουστικές πολιτικές, σημειώνοντας ότι ουδέποτε μπήκε ως όρος για την καταβολή κάποιας δόσης η επίσπευση των ελέγχων στη λίστα Λαγκάρντ κλπ.
"Η ελληνική κυβέρνηση έρχεται ως αουτσάιντερ ως προς τα συστήματα που συντηρούσαν αυτό το πέπλο μυστηρίου γύρω από τα θέματα της συγκάλυψης της μεγάλης φοροδιαφυγής. Μπορούμε να δείξουμε το δρόμο με τις πράξεις μας".
Μακριά από θριαμβολογίες, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ν. Παππά, θα προσέλθει με σαφή ατζέντα, με την αρχή ότι το πρόγραμμα απέτυχε και με το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας και της Βουλής να νομοθετεί για θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Έκανε, δε, λόγο για κριτική εκ του ασφαλούς από την αντιπολίτευση, τονίζοντας πως οποιαδήποτε συμφωνία θα τη χαρακτηρίσουν κωλοτούμπα και για οποιαδήποτε μη συμφωνία θα πουν "ρίξατε τη χώρα στα βράχια".
Αναρωτήθηκε, μάλιστα, κατά πόσον οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης θα είναι μονίμως νοσταλγοί του μνημονίου, όσο η νέα ελληνική κυβέρνηση θα νομοθετεί βάσει της νωπής λαϊκής εντολής.
"Προκαλεί θλίψη η στάση του κ. Σαμαρά που κάλεσε την Α. Μέρκελ 'να μη σκοτώσει την Ελλάδα'. Είναι μια δήλωση που δεν τον τιμά. Είναι πρώην πρωθυπουργός και δηλώνει ευθαρσώς ότι ένας άλλος ηγέτης χώρας της Ε.Ε. έχει δικαίωμα να σκοτώσει τη χώρα μας".
Σε ό,τι αφορά την κατάληξη του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, ο Ν. Παππάς, είπε πως δεν είναι βέβαιο πως χρειάζεται να συνέλθουν τα εθνικά κοινοβούλια για να επικυρώσουν την όποια συμφωνία.
"Πολλά ψέματα ακούγονται, ακούσαμε τέρατα και σημεία. Είναι ένα βήμα για την Ευρώπη συνολικά ότι αυτού του είδους τα ψέματα έχουν παραμεριστεί" υπογράμμισε.