Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ : Συμμετοχή στις 20 Δεκεμβρίου στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η επιδρομή των μονοπωλίων, με μοχλό τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, της ασφάλισης, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η μείωση των ασφαλιστικών εργοδοτικών εισφορών κ.ο.κ., εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα, θα προσθέσουν νέες εκατόμβες ανέργων στους ήδη υπάρχοντες και θα αποτελούν το φόβητρο που θα σπρώχνει στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί. Τώρα δράση. Ταξική συσπείρωση και δράση. Ξεπέρασμα των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αλληλεγγύη. Για να μη χτυπήσει αύριο για όλους και όλες η καμπάνα.

Διεκδικούμε:

Έκτακτο επίδομα ένα μισθό για όλους τους ανέργους τώρα.

Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.

Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.

Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσον καιρό κάποιος είναι άνεργος, για φτωχούς αγρότες, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση κ.λπ.).

Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.

Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.

Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.

Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι, φτωχοί αγρότες.

Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη το μόνο που μπορεί πια να προσφέρει είναι μερικές προσωρινές κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Η ανεργία είναι αγιάτρευτη πληγή για το σύστημα, το οποίο τη γεννά και την αναπαράγει. Η αντιμετώπισή της μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια μιας κεντρικά σχεδιασμένης Λαϊκής Οικονομίας, με τα μέσα παραγωγής Λαϊκή Περιουσία.

Να οικοδομήσουμε τη μεγάλη - λαϊκή εργατική συμμαχία. Να γίνει ο λαός δύναμη εξουσίας. Να κάνουμε λαϊκή κοινωνική περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Τουλάτος Παύλος

Τηλεβόας Κεφαλονιάς:  Οι δίκαιες διεκδικήσεις της ΕΛΜΕ-ΚΙ πρέπει  να γίνουν  διεκδικήσεις όλων των Ελλήνων.  Ανεξάρτητα ιδεολογίας και χρωμάτων, αν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας, να ταχθούμε όλοι στο πλευρό του ΠΑΜΕ και να αγωνιστούμε, για το μέλλον των παιδιών μας των συνανθρώπων μας και το δικό μας. 

Στις 20 Δεκεμβρίου όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου