Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μύνημα Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή, για τον Καινούριο Χρόνο.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

«Ο χρόνος είναι γρήγορος ίσκιος πουλιών» κατά Ελύτη. Εξαιρετικά ταχύς, αδυσώπητα φευγαλέος, φειδωλός στις ευκαιρίες του. Ταξιδευτής άνευ επιστροφής. Κάθε μέρα οφείλει να μετουσιώνεται σε δράση και έργο, να  μετατρέπεται σε πολιτισμό, ώστε η παρουσία μας, το πέρασμά μας, να ανιχνεύεται στο χρόνο από τα όσα «όμορφα και αγαθά» υλοποιήσαμε, από αυτά που επιτύχαμε με κόπο. Το 2011 ήταν μια χρονιά δύσκολη για την χώρα αλλά και για τον τόπο μας. Μια χρονιά απροσδόκητων και ασυνήθιστων δοκιμασιών.

Δυστυχώς, ο νέος χρόνος δημιούργησε περισσότερη αβεβαιότητα, εντείνοντας την ανασφάλεια όλων μας. Η αναζήτηση δύναμης και ελπίδας, είναι επιτακτικότερη παρά ποτέ, σχεδόν ζήτημα επιβίωσης. Είναι πλέον ζωτική μας ανάγκη να πιστέψουμε σε ένα όραμα. Ένα όραμα  εφικτό, υλοποιήσιμο, που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε χωρίς δεκανίκια.

Η έκφραση της αλληλεγγύης, η αλληλοβοήθεια και η αλληλοϋποστήριξη    μεταξύ μας, είναι ένα τέτοιο όραμα, γήινο, άμεσο, αποτελεσματικό.

Ειδικά αυτές τις μέρες, που ατυχώς κάποιοι από εμάς αναζητούμε τη ευφορία της γιορτής στην υλική της υπόσταση, θα λάβουμε μεγαλύτερη ψυχική ικανοποίηση αν στραφούμε στην προσφορά. Καθένας από μας έχει κάτι να δώσει στον συνάνθρωπό του που υποφέρει από αρρώστια, από φτώχεια, από μοναξιά, από αποκλεισμό, από έλλειψη προοπτικής και ελπίδας. Η σκέψη μας οφείλει πρωτίστως να αφορά στους αδύναμους, στους ανυπεράσπιστους,  στους αδικημένους, στους νέους ανθρώπους που καλούνται να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον όλο και πιο ανταγωνιστικό, όλο και πιο σκληρό, όλο και περισσότερο γυμνό από ανθρωπιστικές αξίες και οράματα.

Οφείλουμε όλοι μαζί με ομοψυχία, να παλέψουμε, να υπερβούμε τις δυσκολίες, να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες, να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε, ώστε να ανακάμψουμε, να αναγεννηθούμε, να δημιουργήσουμε στόχους, εφικτούς, παραγωγικούς, ελπιδοφόρους, που θα δημιουργήσουν τα θεμέλια της ευημερίας μας.
Εύχομαι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, σε όλους και είθε το 2012 να είναι ένα έτος προσφοράς, στήριξης και αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο αλλά και συνεχούς προσπάθειας και αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου