Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Τσουχτερές αυξήσεις ζητά η ΔΕΗ στα τιμολόγια της.

Δεν μας έφθαναν όλα τα άλλα,  πληροφορούμαστε ότι εντός  της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις που θα ισχύσουν στα τιμολόγια της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου 2012. 

Η διοίκηση της ΔΕΗ ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος αυξήσεις τουλάχιστον 15% για το 2012.   Το Υπουργείο,  απορρίπτει, δήθεν, το αίτημα  της ΔΕΗ, για 15% και όπως γίνεται συνήθως θα δεχθεί, όπως υπολογίζουν έγκυροι κύκλοι,   την αύξηση, μια - δυο μονάδες πιο κάτω από αυτό που ζητά η ΔΕΗ.  Δηλαδή 10%-12%, που πάλι είναι πολύ μεγάλη. Κι εμείς θα πρέπει να  έχουμε στον Σοσιαλιστή Υπουργό και υποχρέωση που δεν δέχθηκε το 15%. 

Αυτή η αύξηση ζητείται γιατί όπως επισημαίνει, η ΔΕΗ θα περάσει σε ζημίες και δεν θα μπορεί να κάνει επενδύσεις, με αποτέλεσμα η μετοχή της να πιεστεί περαιτέρω, επηρεάζοντας αρνητικά τα έσοδα που θα προκύψουν από την αποκρατικοποίησή της.

Δηλαδή ο μόνος υπεύθυνος, είναι ο απλός κοσμάκης σε αυτό το κράτος.  Που καλείται τώρα να σώσει τη μετοχή της ΔΕΗ, λες και είναι και αυτός μέτοχος.

Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι, η αύξηση ζητείται, όταν το μεγαλύτερο μέρος των Ελληνικών νοικοκυριών, λόγω  της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, στράφηκε στο ηλεκτρικό ρεύμα, για να ζεσταθεί με την αγορά ηλεκτρικών θερμοπομπών, που δεν καταναλώνουν πολύ.    

Αλλά που να μας αφήσει αυτό το κράτος να σηκώσουμε κεφάλι.  Άντε πλήρωνε και τα σπασμένα της ΔΕΗ τώρα, για να «περνούν αυτοί καλά και μεις χειρότερα».

Για να δούμε το …Σοσιαλιστή Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, τι αύξηση θα αποφασίσει. 


Τηλεβόας Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου