Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μια (ανώνυμη) επιστολή στο Σπύρο Αλεβιζόπουλο.

"Η  ΝΟΜΗ  ΤΗΣ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ" ΤΟ '86, ΤΟ  ΒΡΩΜΙΚΟ  '89 ΚΑΙ ΟΙ  ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ  ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κύριε Αλεβιζόπουλε

Θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω ορισμένα σημεία από την απάντηση σας στον κ. Φραντζή.

Καταρχήν συγχαρητήρια! Αν και διαγραμμένος από το ΚΚΕ (κακήν -κακώς όπως λέγεται στην πιάτσα) το υπερασπίζεστε με θέρμη.
Δείχνει ανώτερο ιδεολογικά άτομο αφού υπερασπίζεται αυτούς που ακόμα και τώρα τον λοιδωρούνε.

Πως αλλοιώς να ερμηνευτεί η αναφιορά σας στο ΠΑΜΕ (παραφοιάδα του ΚΚΕ): "ευτυχώς που υπάρχει και το ΠΑΜΕ και σώνει την κατάσταση, έστω και με τα λάθη του και τις υπερβολές του". Ασφαλώς και δεν θα πιστεύετε αυτό που λετε.... Ειδάλως θα είσται ο μοναδικός Έλληνας που πιστεύει ότι το ΠΑΜΕ στη διασπαστικά μοναχική του πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα "σώνει την κατάσταση"......

Όμως η  συνέπεια σας ως κομμουνιστής ιδεολόγος δυστυχώς δεν συμβαδίζει με την αντικειμενικότητα που πρέπει να έχει ένας δημοσιογράφος αριστερός. Ίσως γιατί ευκαιριακά προκύψατε δημοσιογράφος άμα τη συνταξιοδότηση σας ικανοποιώντας κάποιο προσωπικό σας αποθυμένο.....

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Αφορμή για τούτη την παρέμβαση είναι η αναφορά στην απάντηση σας προς τον κ. Φραντζή σε πρόσφατα πολιτικά γεγονότα της τοπικής ιστορία στην κοινωνία, που επειδή έχετε έλθει ως σόγαμπρος πριν κάποια χρόνια, έχετε την εντύπωση ότι την ξέρετε.
Λέτε λοιπόν: "Θα ήθελα να υπενθυμίσω μια περίοδο εδώ και πολλά χρόνια πριν, που η Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, μια από τις καλύτερες πανελλαδικά, παραιτήθηκε σύσσωμη, επί Ανδρέα Παπανδρέου, (περίοδος σκανδάλου Κοσκωτά), όχι για πολιτικούς λόγους αλλά για τη....νομή της εξουσίας. Τότε η Οργάνωση με επικεφαλής τον Αλέκο Καλαφάτη ήθελε να κάνει "κουμάντο" στα πολιτικά δρώμενα των δυο νησιών και όχι ο Αντώνης Τρίτσης το ανερχόμενο ....αστέρι της τότε πολιτικής νομενκλατούρας. 
Για λόγους λοιπόν "νομής της εξουσίας"  δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια μετά επανήλθαν, όταν είδαν ότι ο Τρίτσης "αναχώρησε' από το κίνημα και ελεύθεροι πια έφθασαν το ΠΑΣΟΚ εδώ που το έφθασαν στην Κεφαλονιά".

Το καλό (ναι, καλό!) με σαςκύριε Αλεβιζόπουλε είναι ότι ούτε το βήχα σας, αλλά ούτε και την εμπάθεια σας στο ΠΑΣΟΚ και τον Αλέκο τον Καλαφάτη ιδικότερα έχετε ποτέ κρύψει!!!
Και λέω "καλό" γιατί αν και σόγαμπρος στην Κεφαλονιά, δεν προσπαθείσατε ποτέ να κρύψετε (όπως καλή ώρα με την απάντηση σας στο Φραντζή) την άγνοια σας για πρόσωπα και πράγματα της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης και ταυτόγχρονα στα γεράματα σας βάλθηκες να το παίζετε φανατικά δημοσιογράφος αν και βιβλιοπώλης (αν δεν κάνω λάθος) στο επάγγελμα μια ζωή.

Δεν σας νοιάζει δηλαδή να λετε ακόμη και χοντροκομένα ψέμματα προκειμένου να δηλώσετε την εμπάθεια σας σε ό,τι ΠΑΣΟΚ.
Όπως για παράδειγμα στην παραπάνω αναφορά σας στα γεγονότα του 1986.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζετε πως το 1986 τα αίτια της παραίτησης "σύσσωμης της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ'' στην Κεφαλλονιά δεν ήταν ''η νομή της εξουσίας'' όπως ψευδώς ισχυρίζεστε σε μια προσπάθεια να πλαστογραφήσετε την ιστορία.
Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Αν ήταν η αίτια της κρίσης το 1986 ''η νομή της εξουσίας'' δεν θα παραιτιόταν το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τις θέσεις κλειδιά που κατείχαν, όπως ο Μάκης Αντύπας από Πρόεδρος του Νοσοκομείου, ο Νικόλας Δρακάτος από Πρόεδρος του Επιμελητήριου, ο Στέφανος Βλάχος από το Εργατικό Κέντρο, ο Σπύρος Μοσχόπουλος και ο Νικόλας Βαλλιανάτος από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και το σύνολο (σχεδόν) των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ με πρώτο τον Γραμματέα Μπάμπη Αντύπα.
Ισχυρίζεστε αγαπητέ κύριε Αλεβιζόπουλε αυθέρετα ότι δεν ήταν "πολιτικοί οι λόγοι" της τότε κρίσης και "ξεχνάς" ότι ο Αλέκος ο Καλαφάτης είχε ήδη πάρει το χρίσμα του επίσημου ΠΑΣΟΚ από τον Φλεβάρη του 1986 και φεύγοντας από το ΠΑΣΟΚ  παρέδωσε το χρίσμα και τη ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΗ ΕΚΛΟΓΗ και κατέβηκε ως (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ) ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος.
Αν ευσταθούσαν οι ισχυρισμοί σας ''περί νομής της εξουσίας'' κύριε Αλεβιζόπουλε ο Καλαφάτης δεν θα απαρνιόταν το πολύτιμο χρίσμα του ΠΑΣΟΚ που ισοδυναμούσε (τότε) με εκλογή και που του εξασφάλιζε ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ επανεκλογή.
Η λογική λέει πως αν οι λόγοι της κρίσης του '86 ήταν αυτοί που "ισχυρίζεστε" ("νομή της εξουσίας'') δεν θα παραιτιόταν κανένα στέλεχος από τις (πολύτιμες τότε) καρέκλες που κατείχαν και ο Καλαφάτης θα κατέβαινε με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ έχοντας εξασφαλίσει το χρίσμα και θα έκανε θρίαμβο (όπως αναμενόταν) στις εκλογές του Οχτώβρη του '86.

Όσον αφορά την επάνοδο στο ΠΑΣΟΚ όλων εκείνων το στελεχών, η μνήμη σας κύριε Αλεβιζόπουλε κάνει....χρονικό άλμα.

Ξεχνάς (;) ότι είχε μεσολαβίσει το βρώμικο '89, ξεχνάς (;) το ρόλο του Συνασπισμού και του ΚΚΕ στη πιο σκοτεινή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας και φυσικά ξεχνάς (;) πως σχεδόν όλα τα στελέχη που είχαν αποχωρήσει το '86 επέστρεψαν στο ΠΑΣΟΚ όταν αποκαλύφθηκε η πολιτική απάτη που είχαν στείσει η αριστερά με τη δεξιά.

Ή μήπως έχετε αντίρρηση ότι η σύσταση του Συνασπισμού το 1989 (από ΚΚΕ και ΚΚΕ εσ) δεν ήταν η μεγαλύτερη σύγχρονη πολιτική απάτη;

Κατανοώ ότι για σας (και αρκετούς ''ορθόδοξους'' αριστερούς) είναι ταμπού να αποδίδονται πολιτικές ευθύνες στην αριστερά και πολύ περισσότερο στο ΚΚΕ.

Όμως η αριστερά (και ιδιαίτερα το ΚΚΕ) έχει τεράστιες ευθύνες για διάφορα γεγονότα (όπως το βρώμικο '89) που με τίποτα και με διάφορα δημοσιεύματα όπως το δικό σας δεν τις διαγράφουν.

Ξεχνάς (;) πως ο Τρίτσης το 1989 είχε ήδη αποχωρήσει προ πολλού από το ΠΑΣΟΚ και είχε προ πολλού εγκαταλείψει την Κεφαλονιά κυρίαρχος όντας του πολιτικού σκηνικού στο νησί (μέχρι κόμμα είχε φτιάξει συμμετέχοντας στις Ευρωεκλογές του 1989) και είχε αρχίσει να ερωτοτρωπεί με τη ΝΔ (του Μητσοτάκη) καταλήγοντας υποψήφιος της δεξιάς στις δημοτικές εκλογές το 1990.

Ξεχνάς (;) πως την υποστήριξη το τοπικό ΠΑΣΟΚ στον Αλέκο Καλαφάτη για τις δημοτικές εκλογές του 1990 την είχε δώσει ήδη από την άνοιξη του ίδιου χρόνου, τότε που εξελέγη βουλευτής ο Παναγής Μπενετάτος ως κοινός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ με το Συνασπισμό και που το σύνολο των στελεχών που είχαν αποχωρήσει πριν τρία χρόνια βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, οι περισσότεροι υποστηρίζοντας τον έτερο υποψήφιο Γρηγόρη Βαλλιάνο.

Ξεχνάς (;) πως οι λόγοι της κρίσης του 1986 ήταν καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, γιαυτό και η κρίση μεταφέρθηκε στην ίδια την κοινωνία, εξελισσόμενη σε κοινωνική κρίση.

Ξεχνάς (;) ότι ο Τρίτσης είχε αρχίσει να "βλέπει μακριά" πέρα από τα όρια της "μικρής" Κεφαλλονιάς την επαύριο των εκλογών του 1981 με κορύφωση την θριαμβευτική επανεκλογή του το 1985 και ότι "η καλλίτερη οργάνωση" στην εκλογική του περιφέρεια του ήταν εμπόδιο στις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του.

Ξεχνάς (;) ότι το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 1985 είχε αρχίσει να σαπίζει (αποκορύφωμα η υπόθεση Κοσκωτά) και αυτό που ενδιέφερε την κεντρική ηγεσία του κόμματος ήταν ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ της οργάνωσης πανελλαδικά.

Όσοι είχαν αντίθετη άποψη εξωθούνταν στην παραίτηση, όπως η οργάνωση της Κεφαλλονιάς.

Η πλήρης επιβεβαίωση βέβαια όλων των παραπάνω είναι αυτό που τόσο χοντροκομμένα ξεχνάς αγαπητέ κύριε Αλεβιζόπουλε.

Ποιος μηχανισμός εξέλεξε τον Δήμαρχο στο Αργοστόλι (αλλά και στο Ληξούρι...) το 1986, όπως απροκάλυπτα ομολόγησε μετά πο λίγο καιρό ο ίδιος ο Μητσοτάκης;

Ποιος μηχανισμός εξέλεξε δεξιό Δήμαρχο προκειμένου να μην βγει ο Καλαφάτης το 1986;

Ποιος μηχανισμός χάρισε το Δήμο Αργοστολίου στη δεξιά;

Μήπως αυτός ο ίδιος μηχανισμός που λίγους μήνες πριν εξώθισε σε παραίτηση την ισχυρή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλλονιά, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμια του;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΙ  ΛΟΓΟΙ  λοιπόν των γεγονότων το 1986 στο ΠΑΣΟΚ της Κεφαλλονιάς και της κοινωνικής κρίσης που προέκυψε και μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΛΟΓΟΙ !!!

Οτιδήποτε άλλο είναι τουλάχιστον ανιστόρητο και πλαστογράφηση της (τοπικής) ιστορίας!!!

Ένας μέσος Κεφαλονίτης πολίτης, που αδυνατεί να δεχτεί την απροκάλυπτη πλαστογράφηση της ιστορίας ιδιαίτερα από κάποιους αριστερούς "δημοσιογραφούντες".

Α.Κ.

Εστάλη στο e-mail του Τηλεβόα Κεφαλονιάς.

Τηλεβόας Κεφαλονιάς: Τα άρθρα και τα σχόλια των αναγνωστών δεν αποτελούν απαραίτητα και την γνώμη αυτού του blog.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΔΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο ΦΟΡΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΆΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΤΣΙΛΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΤΙΛΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΟΡΤΕΣ . ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή