Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους !

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ.

Η συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή όλων των τελευταίων αντιλαϊκών μέτρων που ήδη υλοποιούνται αλλά και εκείνων που θα έρθουν σε εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, είναι υποχρέωση όλων μας.

Και γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους!

Η αντικοινωνική Μνημονιακή Πολιτική της Συγκυβέρνησης θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις για ένταξη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» και «εργασιακή εφεδρεία», οδηγώντας σε έμμεση απόλυση δεκάδες χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους. Ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή και υλοποιούνται τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνομοσχεδίου, που προβλέπουν την απόλυση 30.000 Δημοσίων Υπαλλήλων (σε πρώτη φάση).

Και γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους!

Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου, σε συνάρτηση με όλα τα προηγούμενα μέτρα του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου που έχουν ήδη εφαρμοστεί, αλλά και τα κάθε είδους «χαράτσια» που έχουν επιβληθεί, είναι γεγονός πως έχουν φέρει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και όλων των εργαζόμενων της χώρας.

Και γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους!

Με άδικο και ανάλγητο τρόπο «μηδενίζουν» προϋπηρεσίες και ο πλεονάζων χρόνος, που τυχόν απομένει μετά την μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ.Κ., δε θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Δεν είναι δυνατόν να «αγνοείται» προϋπηρεσία υπαλλήλου. Επί της ουσίας, πρόκειται περί «κλοπής» της προϋπηρεσίας όλων των υπαλλήλων που στοχεύει στην καθυστέρηση της μισθολογικής τους εξέλιξης.

Και γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους!

Παρά την υπόσχεση για αυξήσεις, μας επιβάλλονται το ένα μετά το άλλο απανωτά χαράτσια, για να μας εξαθλιώσουν οικονομικά, κλέβοντάς μας ό,τι έχει απομείνει ως εισόδημα. Το χαράτσι που έρχεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ξεπερνά κάθε όριο αναλγησίας, καθώς θα σημαίνει ότι πολλοί συμπολίτες μας που αδυνατούν να το πληρώσουν, θα βρεθούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Και γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους!

Η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πανεκπαιδευτικού - πανυπαλληλικού - πανεργατικού μετώπου είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ο κόσμος της εργασίας οφείλει να δώσει την απάντηση μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του. Όλα όσα κερδίσαμε μέσα από δεκαετίες αγώνων, όλα αυτά που αποτελούν τη βάση για νέους αγώνες και νέες διεκδικήσεις, εξαφανίζονται μέρα με τη μέρα.

Και γι’ αυτό βγαίνουμε στους δρόμους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12:00 στο «Σπίτι του Δασκάλου», (3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας ΑΔΕΔΥ από τις 12.00 πμ ως τη λήξη του ωραρίου), με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων και την οργάνωση ανοικτής - παλλαϊκής πορείας διαμαρτυρίας στην πόλη του Αργοστολίου την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00’. Καλούμε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα, κάθε εργαζόμενο και κάθε γονέα να αναλάβει δράση ενάντια στην εφαρμογή αυτής της άδικης – αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ για το μέλλον των δράσεων και των εξελίξεων στο χώρο των κινητοποιήσεων. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτείται Αγώνας!

Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε αποφασισμένοι

να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας παρεμβάσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου