Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ, ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά. Η λαιμητόμος που στήνεται σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΛΑΟΣ, συνδέεται απόλυτα με την προώθηση της αποχαύνωσης - καταστολής μέσω των ναρκωτικών και τη νομιμοποίηση της χρήσης τους. Με το νομοσχέδιο παραδίδουν την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη στους ιδιώτες, ενώ παράλληλα τα «στεγνά» προγράμματα οδηγούνται στο κλείσιμο λόγω υποχρηματοδότησης. το κράτος μετατρέπεται σε έμπορο της πρέζας με τα υποκατάστατα. Το καπιταλιστικό σύστημα της σήψης θέλει τη νεολαία υποταγμένη να ψάχνει τη διέξοδο στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και από την άλλη θησαυρίζουν οι έμποροι του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απορρίπτει το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά». Απορρίπτει την αποσιώπηση των κοινωνικών αιτιών της κρίσης. Απορρίπτει την ανοχή στη χρήση, την αθώωση των ναρκωτικών στη συνείδηση της νεολαίας Απορρίπτει την «ιατρικοποίηση» του προβλήματος ή την προβολή της δήθεν «ελεύθερης διακίνησης του σώματος».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διεκδικεί:

Δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα. Κοινωνική επανένταξη, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό χωρίς συμμετοχή ιδιωτών.
ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά και στη νομιμοποίησή τους.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Γεωργόπουλος Διονύσης
Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Τουλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου