Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΜΕ-ΚΙ: "O νόμος στον οποίο υπακούμε είναι το δίκιο των εργαζομένων και η αλήθεια"

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει απερίφραστα το κλίμα διευθυντικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας που εκφράζεται σε σχολεία του Νομού. Καταστάσεις που φθάνουν μέχρι την κατασκευή κατηγοριών εναντίον συναδέλφων, που αγνοούν τους ίδιους τους συναδέλφους προσωπικά αλλά και τους Συλλόγους Διδασκόντων αποτελούν προκλήσεις εναντίον ολόκληρου του κλάδου. Απηχούν με οξυμένο τρόπο μία νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στα σχολεία.

Οι καταστάσεις αυτές τροφοδοτούνται από τη γενικότερη κρατική – κυβερνητική βία που ασκείται συστηματικά εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Η ποινικοποίηση και οι διώξεις αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί πρώτιστη υποχρέωσή του να τονίσει τη σύνδεση των όποιων περιστατικών με τη «μήτρα» που τα γεννά. Η άσκηση συστηματικής βίας από τα ανώτερα στελέχη της διοίκησης στους υφιστάμενούς τους αποτελεί πλέον τμήμα των καθηκόντων που επιβραβεύονται από την αστική εξουσία.

Η ενοχοποίηση των εκπαιδευτικών για κάθε κακοδαιμονία, η απόσπαση και αυτονόμηση των διευθυντών από τον υπόλοιπο κλάδο, η υποβάθμιση του ρόλου του Συλλόγου Διδασκόντων και κάθε έννοιας δημοκρατίας στο σχολείο, αποτελούν στοιχεία του ρόλου που έχουν νομοθετικά επιβάλλει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα σχολεία. Αυτή η πραγματικότητα δένει απόλυτα με το νέο ρόλο των μάνατζερ που θα αξιολογούν και θα καθορίζουν ακόμη και απολύσεις – προσλήψεις ανά σχολική μονάδα, που θα διώκουν «δια πυρός και σιδήρου» κάθε φωνή που αντιστέκεται στο σχολείο της αγοράς που οικοδομούν από κοινού κεφάλαιο - ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό.

Η πολιτική αυτή, που σήμερα εφαρμόζεται από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, είναι η ίδια που αντιμετωπίζει τους μαθητές και τους γονείς σαν πελάτες, που υποτιμά το ρόλο του εκπαιδευτικού σαν παιδαγωγού. Είναι η ίδια πολιτική που, στο όνομα της «κοινωνικής λογοδοσίας», θέλει να κάνει συνένοχο το λαό των τοπικών κοινωνιών στο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι νόμος στον οποίο υπακούμε είναι το δίκιο των εργαζομένων και η αλήθεια. Γι’ αυτό παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εδώ και τώρα: Να σταματήσουμε κάθε αυταρχικό κατήφορο. Να βρεθούμε με όρους μαζικού κινήματος απέναντι σε όποια έκφρασή του.

Όλοι για έναν και ένας για όλους.


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Τουλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου