Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά έκοψε την πίτα της. Αποδοκιμασίες στους πολιτικούς.



Το γεμάτο από πολύχρωμα μπαλόνια θέατρο «Ακροπόλ», κατακλύσθηκε  χθες από τους Κεφαλονίτες της Αθήνας, για να κόψουν την πίτα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και να γιορτάσουν τα ενενηκοστά γενέθλιά της, από την ίδρυση της το 1922.


Η εκδήλωση άρχισε με την μεικτή χορωδία και μαντολινάτα, της Αδελφότητας και το μαέστρο κ. Μιχαηλίδη με τις γνωστές σε όλους, Κεφαλονίτικες Καντάδες και Αριέττες.  Καταπληκτικά ήταν τα στιχάκια σε βαριά Κεφαλλονίτικη διάλεκτο,  που απήγγειλε, πριν από κάθε τραγούδι, ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας, φιλόλογος κ. Ηλίας Αλυσανδράτος.

Στη συνέχεια, παρουσιάσθηκε ένα βίντεο, με την ιστορία της Αδελφότητας και τις δραστηριότητες της, από την ίδρυση της το 1922 μέχρι και σήμερα.

Μετά από αυτό,  τα παιδιά της Αδελφότητας κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια, και με τη συνοδεία της μαντολινάτας είπαν τα Κεφαλονίτικά κάλαντα. 

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Σπαθής, απηύθυνε χαιρετισμό  στους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε εν συντομία για τις δραστηριότητες και το έργο της Αδελφότητας. 

Την αγανάκτησή του προς  όλους τους πολιτικούς, εξέφρασαν με έντονες διαμαρτυρίες τους οι πατριώτες μας, όταν ακούστηκε ότι παρευρίσκοντο στην αίθουσα, η Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος.   Πλην όμως κατά την ώρα των διαμαρτυριών η κ. Ξενογιαννακοπούλου είχε αποχωρήσει, και έτσι ο κ. Αλιβιζάτος τις εισέπραττε μόνος του.  Μετά από αυτό δεν ακούστηκε κανένα άλλο όνομα πολιτικού παρ’ όλο που υπήρχε ο βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, και ο περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου, αλλά και άλλα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη και αντιδήμαρχοι από το Δήμο Κεφαλονιάς. .  Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους αποχώρησαν δείχνοντας έτσι τη δυσαρέσκεια τους.


Ύστερα, οι πατριώτες μας Ιερωμένοι , Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης, και άλλοι, ευλόγησαν την πίτα, ξεκινώντας με το απολυτίκιο του Αγίου Γερασίμου.  Τη πίτα έκοψε ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Σπαθής, πλαισιωμένος επί σκηνής από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τέλος τα χορευτικά της  αδελφότητας, έκλεισαν την ωραία αυτή εκδήλωση, χορεύοντας, καντρίλιες, γαϊτανάκι και τους άλλους χορούς της πατρίδας μας, Μπάλο, Διβαράτικο, Μέρμηγκα, Μαννέτα κα, ενώ τους συνόδεψε στα παραδοσιακά τραγούδια με την υπεροχή φωνή του ο Δημήτρης Δημουλάς.

Αξίζει, επιπλέον να προσθέσουμε ότι, παρά τα παρατράγουδα με τους πολιτικούς,  ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση με πολύ χρώμα και άρωμα Κεφαλονιάς και τόσο τα παιδιά που συμμετείχαν όσο και όλοι οι διοργανωτές είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων.   

Τηλεβόας Κεφαλονιάς.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου