Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ


         Όχι στις μαύρες σημαίες.  Είναι μεγάλο λάθος, της Δημοτικής Αρχής, η ανάρτηση των μαύρων σημαιών.  Δείχνει ηττοπάθεια. Έτσι προκαθορίζουμε ότι ήδη χάσαμε την μάχη και πενθούμε.  Μια μάχη που ποτέ δεν δώσαμε. 

          Όχι στις Μαύρες Σημαίες, ειδικά τη μέρα που γιορτάζουμε την Ένωση της Επτανήσου. Μια τέτοια λαμπρή μέρα, σαν την ημέρα της Ένωσης, είναι επιτακτική ανάγκη να παραδειγματισθούμε και να εμπνευστούμε από τους αγώνες του λαού της Κεφαλονιάς, για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Ισότητα, την Αδελφότητα, την Κοινωνική Απελευθέρωση, την Ελευθερία του Λόγου, την Ελευθερία του Τύπου, την Πνευματική Καλλιέργεια, την Ανάπτυξη της Παιδείας και τη Μόρφωση του Λαού και να αγωνιστούμε και μείς με τη σειρά μας σήμερα.  

         Όχι στις Μαύρες Σημαίες. Θεωρείται  ασέβεια στη μνήμη των ηρώων μας, τη μέρα που γιορτάζουμε τους αγώνες τους. Έχουμε χρέος να  σεβαστούμε μας, το αιματοκύλισμα του λαού της Κεφαλονιάς, το 1833  στο Αργοστόλι, το 1848 στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι, το 1849 στη Σκάλα και στον Ελειό και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην εξουσία, ότι ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη, για την πρόοδο, την ευημερία και το μέλλον του τόπου μας.   Όπως θα το ήθελαν οι ίδιοι οι αγωνιστές Ριζοσπάστες. 

        Αντί των μαύρων σημαιών, ας αναρτήσουμε ΠΑΝΩ, να μοιράσουμε φυλλάδια, ας εκφωνήσουμε καυστικούς λόγους,  που θα προειδοποιούμε ότι, ό λαός της Κεφαλονιάς, εμπνεόμενος και καθοδηγούμενος, από την ιστορία του, και τους  αγώνες του Ριζοσπαστικού κινήματος, θα παλέψει με όσα μέσα διαθέτει, για την συνέχιση της ύπαρξης των καταργούμενων τμημάτων των ΤΕΙ και θα συνεχίσει να παλεύει και στο μέλλον, σε οτιδήποτε επιβουλεύεται την πρόοδο και την ευημερία του τόπου του.  

         Η 21η Μαΐου 2011 πρέπει να αποτελέσει για την Κεφαλονιά, αφετηρία αγώνων και όχι ημέρα πένθους, ηττοπάθειας και μιζέριας.

Τηλεβόας Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου