Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Αναστολή των Εκλογών, λόγω ΤΕΙ, αναγγέλλει το ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς.



Σήμερα 11/5/2011 σε διευρυμένη συνάντηση των Γραμματέων των Τοπικών Οργανώσεων του Νομού μας μετά από συνεννόηση με το Βουλευτή του Νομού, παρουσία στελεχών του χώρου μας με θέμα: «Το κλείσιμο τμημάτων του  ΤΕΙ στον τόπο μας», αναφέρουμε τα ακόλουθα:


1) Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την αιφνίδια απόφαση της Υπουργού Παιδείας για το κλείσιμο του τμήματος των ΤΕΙ Βιολογικής Γεωργίας στο Αργοστόλι και του τμήματος των ΤΕΙ της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση αυτή,  η οποία μάλιστα ελήφθη ερήμην του Βουλευτή του Νομού, του Προέδρου  των ΤΕΙ  Ιονίων Νήσων  και των φορέων του τόπου μας.

Η ύπαρξη των ΤΕΙ στο Νομό μας δεν τίθεται σε καμία είδους διαπραγμάτευση.

Εμείς που ως πολιτικός χώρος τα δημιουργήσαμε με πρωτοπόρο τον τότε Υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τα οδηγήσουμε στη συρρίκνωση.

Τα όποια αριθμητικά δεδομένα όσον αφορά τον αριθμό των σπουδαστών στα συγκεκριμένα τμήματα, δεν μπορεί να αποτελούν το μοναδικό κριτήριο για την ύπαρξή τους ή όχι .

Πίσω από τους αριθμούς υπάρχει μια ολόκληρη κοινωνία που αγωνιά και ανησυχεί για το μέλλον.

2) Η Ν.Δ. ας μην οδύρεται και ας μη θρηνεί για την τύχη των τμημάτων  αυτών όταν ως κυβέρνηση εγκατέλειψε τα ΤΕΙ  του τόπου μας στην τύχη τους και το μόνο που πέτυχε με τη θεσμοθέτηση της βάσης του 10 ήταν να τα οδηγήσει στην απαξίωση.

Αυτή η απαξίωση σήμερα και ο μικρός αριθμός εισακτέων στα συγκεκριμένα τμήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούν τα αίτια για τη λήψη της απόφαση αυτής περί κλεισίματός τους.

Γι’ αυτό ας αναζητήσει η ίδια τις δικές της ευθύνες και ας αφήσει παράμερα τις κούφιες αντιπολιτευτικές της κορώνες.

3) Τα ΤΕΙ στον τόπο μας είναι βιώσιμα, έχουν μέλλον και συντελούν ουσιαστικά στην πνευματική, πολιτιστική και αναπτυξιακή πορεία του Νομού μας.

Γι’ αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να συρρικνωθούν αλλά αντίθετα πρέπει να στηριχθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω.

4) Μας εκφράζουν απόλυτα  οι δημόσιες δηλώσεις σχετικά με το θέμα, του  πρώην Υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη, του Βουλευτή του Νομού μας Σπύρου Μοσχόπουλου, του  πρώην  Βουλευτή και Υφ. Ανάπτυξης Αλέκου Καλαφάτη και του Προέδρου των ΤΕΙ  Ναπολ. Μαραβέγια.

Όλοι εμείς, με όλες μας τις δυνάμεις θα αγωνιστούμε για να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη απόφαση της Υπουργού Παιδείας  και  καλούμε τους Φορείς του τόπου μας σε αυτή την κοινή προσπάθεια,  η οποία πρέπει να είναι ενωτική και να υπερβαίνει τα στενά όρια των όποιων κομματικών και παραταξιακών μας αντιθέσεων.

Άμεσα λοιπόν καλούμε την Υπουργό Παιδείας να αποσύρει την απόφασή της και ως πρώτη αντίδραση μας προς το παρόν, είναι η αναστολή των εκλογών για νέα Νομαρχιακή Επιτροπή που είχαν προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή  15 Μαΐου 2011.

Οι Γραμματείς των Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου