Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά γιόρτασε την Ένωση της Επτανήσου.


          Με μια λιτή  αλλά ωραία  εκδήλωση, γιόρτασε η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά την 147η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. 
          
         Από νωρίς η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Αδελφότητας είχε γεμίσει ασφυκτικά, από συμπατριώτες μας, ανώνυμους και επώνυμους,  που πήγαν να συνεορτάσουν, αυτό το υψίστης σημασίας Ιστορικό γεγονός, τόσο για την  Κεφαλονιά και
την Ιθάκη όσο και για τα Επτάνησα αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. 

          Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσική, τραγούδια και χορούς της πατρίδας μας, αλλά και τραγούδια του ελαφρού πενταγράμμου , όλα εκτελεσμένα από τα τμήματα της Αδελφότητας.   

          Κύριος ομιλητής ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Διονύσιος Κουγιανός, ο οποίος ανέπτυξε με τον δικό του τρόπο το γεγονός της Ένωσης.

           Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος Βαγγέλης Σπαθής.

           Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς και Πολιτισμού του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Βαγγέλης Κεκάτος, ο πρώην Νομάρχης κ. Διονύσης Λευκαδίτης, η πολιτευτής κ. Σοφία Λουκέρη, Πρόεδροι Σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων όπως και εκπρόσωποι της εκκλησίας..        

            Στο τέλος ακολούθησε δεξίωση. 
 
           Φεύγοντας οι πατριώτες μας, έπαιρναν τις αφίσες που έχει τυπώσει η Αδελφότητα, με θέμα «Πάμε Κεφαλονιά & Ιθάκη», με σκοπό να συμβάλουν στην προβολή των νησιών μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου