Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο Νίκος Δρακάτος για την Εκπομπή « ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»


Ο Γ.Γ. της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Αργοστολίου απέστειλε επιστολή στον δημοσιογράφο κ. Βασιλόπουλο  και στην εκπομπή «Η Μηχανή του Χρόνου» για τον Πρωτοσοσιαλιστή Μαρίνο Αντύπα και τις ελλειπείς αναφορές στο πρόσωπό του.

«Παρακολουθήσαμε χθες βράδυ την εκπομπή σας «Κολλιγάδες  & τσιφλικάδες – Μαρίνος Αντύπας» και που όταν τέλειωσε σε πολλούς από εμάς δημιουργήθηκε το ερώτημα, αν η απλή αναφορά σας στο ότι γεννήθηκε στη Κεφαλονιά σας απαλλάσσει από παραπέρα κριτική… Επειδή πιστεύουμε ότι γενικά η εκπομπή σας είναι σοβαρή και αντικειμενική θα θέλαμε να σας πούμε ότι πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας κάποιες παραλήψεις που αφορούν τον Μαρίνο Αντύπα.
Γεννήθηκε λοιπόν, στην αετοφωλιά των Φερεντινάτων Πυλάρου και πρώτοι του δάσκαλοι υπήρξαν κορυφαίες μορφές του Αναρχικού – Σοσιαλιστικού χώρου όπως εκφράζονταν από τον Πλάτωνα Δρακούλη, τον Ρόκκο Χοϊδά, των Ιωσήφ Μομφεράτο, τον Γεώργιο Μολφέτα  και τόσους άλλους που απηχούσαν τα ανάλογα Ευρωπαϊκά Ρεύματα. Στη συνέχεια τον βρίσκουμε στο Αργοστόλι να εκδίδει μια από τις πρώτες Σοσιαλιστικές εφημερίδες εν Ελλάδι την «ΑΝΑΣΤΑΣΗ».
Μετά την δολοφονία, η μάννα του μόλις έμαθε το Μαντάτο, πνίγηκε στη δεξαμενή του σπιτιού της, ενώ ο αδελφός του τρελάθηκε. Έκτοτε παρέμεινε ο Φωτεινός Φάρος όλων των τίμιων ανθρώπων, ενώ οι Κεφαλλονίτες Σπουδαστές έδιναν το όνομά του στον ανάλογο Σύλλογο που ίδρυσαν λίγο πριν τα γεγονότα της Νομικής το 1973. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Δήμος Πυλαρέων έστησε ανδριάντα, αγόρασε το οικόπεδο που γεννήθηκε, διοργάνωσε Επιστημονικό Σεμινάριο, έφτιαξε Πνευματικό Κέντρο και διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνα δρόμου τα λεγόμενα «Αντύπεια».
Όλα αυτά βέβαια σας τα έχουμε στείλει μαζί με ανάλογο ντοκιμαντέρ, τα οποία από ότι φαίνεται τα αγνοήσατε.  Ενώ η παρουσία στην εκπομπή σας διακεκριμένων Κεφαλλονιτών δεν σας απαλλάσσει από την κριτική, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι είπαν στην εκπομπή σας μόνον αυτά!!!
Επειδή είναι πανεύκολο την επιστολή μου αυτή να την χαρακτηρίσετε σαν μια τοπικιστική προσπάθεια, σας απαντώ ότι σε αυτή την συγκεκριμένη εκπομπή για το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν χωρούν τέτοιες σκέψεις,  αφού ο Πρωτοσοσιαλιστής Μαρίνος Αντύπας με τις ιδέες του έχει καταργήσει όχι μόνο τα Γεωγραφικά σύνορα, αλλά και τα Πνευματικά.
Σε εσάς πλέον, εναπόκειται, με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που σας διακρίνει , να συμπληρώσετε σε μια μελλοντική εκπομπή σας κάποια πράγματα, προς αποκατάσταση της Ιστορικής Πραγματικότητας.
Με τιμή
Νικόλαος  Δρακάτος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου