Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Κρύβουν τα ονόματα των βουλευτών που ζητούν αναδρομικά

Τις εκτιμήσεις ότι το θεσμικό πλαίσιο συγκαλύπτει τα πολιτικά πρόσωπα επιβεβαιώνει η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των 821 πρώην βουλευτών που ζητούν αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Χάρης Καστανίδης επικαλείται απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών.


"Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων" υποστηρίζει ο υπουργός προσθέτοντας ότι "έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα είτε στην ολομέλεια".

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, εκτός από τα ονόματα, είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν υπάρχουν ανάμεσα στους προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί από την κυβέρνηση υψηλές κρατικές θέσεις.

Ζητούσε ακόμη να ενημερωθεί πώς η κυβέρνηση θα κάμψει τα νομικά ερείσματα, στα οποία στηρίζονται τα δικαιώματα των πρώην βουλευτών για εξίσωση των μισθών τους με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων και αν η κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία να μην εφαρμοστεί το Ζ' Ψήφισμα της Βουλής, ώστε να τερματιστεί ο αυτοματισμός σύνδεσης αποδοχών βουλευτών και ανωτάτων δικαστικών. Ανάλογη απάντηση δόθηκε και στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Παύλο Μαρκάκη.

"Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μάθει τα ονόματα όσων ζητούν μυθώδη αναδρομικά και αν ανάμεσά τους βρίσκονται και σημερινοί κρατικοί αξιωματούχοι. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες της Ν.Δ. τους κρύβει γιατί βάζουν και οι δύο το μικροκομματικό τους συμφέρον πάνω από το λαϊκό αίτημα για διαφάνεια και Δικαιοσύνη" δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος θα εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα, ώστε να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τους 821 συνταξιούχους βουλευτές.
Πηγή: http://www.avgi.gr    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου