Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ε. Λειβαδά: Ανοικτή επιστολή στην κυρία τού Παιδείας (;): Είστε ανεπιθύμητη στην Κεφαλλονιά

  

        

         Ούτε σας έχω γνωρίσει εκ του σύνεγγυς, και ούτε φυσικά επιθυμώ να σας γνωρίσω. Πόσω μάλλον τώρα. Με μια σας λαφυραγωγική απόφαση που «νοιώθαμε» όλοι, αλλά δεν θέλαμε να πιστέψουμε, και που από καιρό την «φέρνατε βόλτα», κατορθώσατε να αναστατώσετε την κοινωνία μας.
Πετύχατε, να μας κάνετε, εμάς, τα από χρόνια μέλη του ίδιου –δυστυχώς- με εσάς χώρου (αλήθεια, νομίζετε ότι ανήκετε σε χώρο προοδευτικό που υπηρετεί τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και την Παιδεία;) να έχουμε έναν κόμπο στο στομάχι, να μην βρίσκουμε λέξεις να αντιμετωπίσουμε τους συμπολίτες μας, να μην έχουμε να πούμε μια, πρόχειρη έστω, δικαιολογία.
         
        Πετύχατε να ξεθεμελέψετε με ένα Δελτίο Τύπου την πνευματική μας ελπίδα από τον τόπο όπου λειτούργησε το πρώτο πνευματικό ίδρυμα της Ελλάδος, και όπου μετά από χρόνια ο ΑΞΙΟΣ πρώην Υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης με την ευφυΐα του –για όσους ξέρουν πώς ακριβώς στήθηκε το ΤΕΙ εδώ- ανασύστησε το Ανώτατο ίδρυμα κάτω από την επωνυμία «ΤΕΙ Ιονίων Νήσων».

         Ξέρουμε όμως από μάχες και διεκδικήσεις. Ξέρουμε από αγώνες. Ξέρουμε να εκτιθέμεθα στον κίνδυνο. Το λένε τα γονίδιά μας –και μια που δεν ξέρετε από ποια στόφα είμαστε ακριβώς φτιαγμένοι, σας λέμε πως είμαστε Ριζοσπάστες εκ προγόνων. Και ως εκ τούτου, ούτε την πραγματικότητά μας την ορίζει η ελαστική συνείδηση. Κι ούτε περιχαρακωνόμεθα  σε διλήμματα, ατολμίες και κάθε είδους αλλοτριώσεις-.

         Δικαίωμά σας να νομίζετε πως, απαξιώνοντας την κοινωνία της Κεφαλλονιάς, παίρνετε αποφάσεις «σωστές, για το καλό και την οικονομία του τόπου».

         Δικαίωμά μας να στηθούμε απέναντί σας. Όλοι μαζί. Δεν πρόκειται να μείνουμε καρφωμένοι κάτω, εκεί που μας ρίξατε, στα απόνερα του λασπωμένου ρου των αποφάσεών σας.

       Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε! Έχουμε το διάολο μέσα μας. Θα ενωθούμε σαν μια μπουνιά και θα τραβήξουμε μπροστά, κόντρα στη δική σας νοσηρή και προχειρότατη απόφαση. Θα μας βρείτε όλους μπροστά σας.

        Σπείρατε ανέμους. Θα θερίσετε θύελλες. Σπείρατε δαγκωματιές. Θα θερίσετε χολή και όξος.

Εν κατακλείδι:
Μην τολμήσετε να πατήσετε το πόδι σας στην Κεφαλλονιά. Είστε κυρία μου ανεπιθύμητη δια παντός.
Ευρυδίκη Λειβαδά
http://www.odusseia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου