Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το κλείσιμο των ΤΕΙ.

          Όταν διαβάσετε την παρακάτω ανακοίνωση του Δήμου, ύστερα από την συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου  της 14ης Μαΐου 2011, σχετικά με τα ΤΕΙ, θα καταλάβετε την προχειρότητα, και τον ερασιτεχνισμό, με τον οποίο λειτουργεί ο Δήμος Κεφαλονιάς.
  
         Λόγια , λόγια, λόγια,  ιστορία, θεωρία και μπλα-μπλα τα χαρακτηριστικά και αυτού του ΔΣ.   Και πάλι, παρακολουθήσαμε  ένα  σήριαλ στην μικρή μας οθόνη, με αρκετή δράση μέσα στην αίθουσα και καθόλου δράση έξω από την αίθουσα.
  
         Ούτε και γι' αυτό το μείζον θέμα για την Κεφαλονιά, δεν μπόρεσε να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση, απ' όλους τους συνδυασμούς που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και το περίεργο είναι ότι κανείς δεν σκέφτηκε να βάλει στο πρόγραμμα και την  κινητοποίηση, της πιο ισχυρής δύναμης που διαθέτει ένας τόπος, το ΛΑΟ του. 

           Είχαν κατατεθεί και άλλες προτάσεις.  Που είναι αυτές;  Γιατί δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση;  Όπως για παράδειγμα «πάρτε τα κλειδιά του Δήμου», «Κατάληψη της ΔΟΥ Αργοτολίου και Ληξουρίου», «να κλείσουν και άλλες υπηρεσίες».

          Επίσης δεν εξέτασαν και δεν σχεδίασαν τίποτα, καμία εναλλακτική λύση,  σε περίπτωση που οι επαφές της επιτροπής αποβούν άκαρπες. (Οι εναλλακτικές λύσεις σε άλλο σίριαλ). Επτά ώρες συζητούσαν το θέμα, για να αποφασίσουν, όχι ομόφωνα,  να συγκροτήσουν μια επιτροπή και να την στείλουν στην Αθήνα  και για να βάλουν μαύρες σημαίες στα δημόσια κτήρια. 

          Η επιτροπή χρειαζόταν Δημοτικό Συμβούλιο για να συγκροτηθεί;   Έπρεπε ήδη να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, που εξεδόθει το δελτίου τύπου του Υπουργείου Παιδείας, και να είχε στηθεί στους διαδρόμους του μέχρι να δει την Υπουργό.
        
           Δεν θα αναφερθούμε σε τίποτε άλλο προς το παρόν.   Θα περιμένουμε, με μεγάλη αγωνία, τα αποτελέσματα της επιτροπής που θα επισκεφθεί την Παρασκευή την Υπουργό…. Προς το παρόν διαβάστε την ανακοίνωση:





ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ΓΡ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Μαίου του 2011 ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις για το επίμαχο ζήτημα του κλεισίματος των δύο τμημάτων ΑΤΕΙ των Ιονίων Νήσων που εδρεύουν στην Κεφαλλονιά:


Να συγκροτηθεί υπερκομματική Επιτροπή προσωπικοτήτων και αιρετών, με σκοπό να ασκήσει πίεση στη Κυβέρνηση ώστε να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των δύο τμημάτων ΑΤΕΙ.

Την ως άνω πρόταση ψήφισαν οι κ.κ Ε. Κατσαίτη, Ν. Παπαδάτος , Α. Κωνσταντάκης, Κ. Τσίκλης, Α. Γαλάτης , Β. Καμπίτσης, Ε. Θεοφιλάτος, Σπ. Ματιάτος, Ε. Κεκάτος, Σπ. Κουνάδης, Δ. Φιοραβάντες, Θ. Μιχαλάτος, Αννα Ζαπάντη, Ν. Σκλάβος, Ανδρ. Ζαπάντης, Δ. Αραβαντινός, Σπ. Παπαδάτος , Σπ. Σαμούρης, Π. Ρασσιάς, Μ. Κοτσιλίνης, Π. Βανδώρος, Δ. Κοκκόσης, Βασ. Ρουχωτάς, Ν. Βεντούρας, Σ. Σαββαόγλου, Σπ. Σολωμός Ν. Ανουσάκης.

Οι Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης κ.κ. Ν. Γκισγκίνης, Στ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης ψήφισαν δική τους κατατιθεμένη πρόταση με βασικό άξονα την αναβάθμιση της Ενιαίας Ανώτατης Δημόσιας Εκπ/σης,

Να αναρτηθούν μαύρες σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδικαστέα απόφαση.


Την πρόταση ψήφισαν οι κ.κ. Ε.Κατσαίτη, Ν. Παπαδάτος, Α. Κωνσταντάκης, Κ.Τσίκλης, Β.Καμπίτσης, Ε. Θεοφιλάτος, Σπ. Ματιάτος, Ε. Κεκάτος, Α. Γαλάτης , Σπ. Κουνάδης, Δ. Φιοραβάντες, Π. Βανδώρος, Σπ. Σολωμός, Α.Ζαπάντη, Σ.Σαββαόγλου, Ν. Ανουσάκης.

Οι κ.κ. Μ. Κοτσιλίνης , Π. Ρασσιάς, Σπ. Σαμούρης, Ν. Σκλάβος, Σπ. Παπαδάτος Δ. Αραβαντινός, Ανδρ. Ζαπάντης, ψήφισαν σε αυτό το στάδιο να μην αναρτηθούν μαύρες σημαίες.

Οι κ.κ., Β. Ρουχωτάς , Ν. Βεντούρας, Θ. Μιχαλάτος ψήφισαν να μην αναρτηθούν καθόλου μαύρες σημαίες διότι θεωρούν πως είναι αρνητική εικόνα για τον τουρισμό.


Απείχαν οι Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης κ. κ. Ν. Γκισγκίνης, Στ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης με το σκεπτικό ότι είχαν ήδη καταθέσει δική τους πρόταση .


Να κηρυχθούν απεπιθύμητα πρόσωπα στο νησί οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, λόγω της συγκεκριμένης απόφασης κλεισίματος των δύο τμημάτων ΑΤΕΙ .

Την πρόταση ψήφισαν οι κ.κ. Παπαδάτος Ν., Α.Γαλάτης, Κ. Τσίκλης, Β. Καμπίτσης, Α.Κωνσταντάκης, Ε. Θεοφιλάτος, Σπ. Ματιάτος, Σπ.Κουνάδης, Δ. Φιοραβάντες, Θ. Μιχαλάτος, Αννα Ζαπάντη , Ν. Ανουσάκης, Βασ. Ρουχωτάς, Ν. Βεντούρας, Σπ. Σολωμός , Σ. Σαββαόγλου, Π. Βανδώρος, Δ. Κοκκόσης .

Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Μ. Κοτσιλίνης, Π. Ρασσιάς, Σπ. Σαμούρης, Δ. Αραβαντινός, Σπ. Παπαδάτος , Ανδρ. Ζαπάντης, Ν. Σκλάβος, Ε. Κεκάτος, Ε. Κατσαϊτη.


Απέχουν οι Σύμβουλοι της Λαϊκης Συσπείρωσης κ.κ. Ν. Γκισγκίνης, Στ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης με το σκεπτικό ότι είχαν ήδη καταθέσει δική τους πρόταση.

Στις εκδηλώσεις της 21ης Μαίου, όπου παρευρευθούν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης να απέχουν οι εκπρόσωποι του Δήμου.
Την πρόταση ψήφισαν οι κ.κ. Ν. Παπαδάτος, Κ. Τσίκλης, Β. Καμπίτσης, Ε. Θεοφιλάτος, Σπ. Κουνάδης, Δ. Φιοραβάντες, Αννα Ζαπάντη, Θ. Μιχαλάτος, Π. Βανδώρος, Ν. Βεντούρας, Βασ. Ρουχωτάς , Δ.Κοκόσης, Σπ. Σολωμός Σ. Σαββαόγλου , Ν. Ανουσάκης

Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Μ. Κοτσιλίνης, Π. Ρασσιάς, Σπ. Παπαδάτος, Σπ. Σαμούρης, Δ. Αραβαντινός , Ανδρ. Ζαπάντης , Ν. Σκλάβος . Ε. Κεκάτος .

Απέχουν οι Σύμβουλοι της Λαϊκης Συσπείρωσης κ.κ. Ν. Γκισγκίνης, Στ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης με το σκεπτικό ότι είχαν ήδη καταθέσει δική τους πρόταση.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου